"Pavlovski na predstavljanju u Splitu"
"Pavlovski na predstavljanju u Splitu"

Marko Pavlovski: Zašto nisam u Zvezdi ili Partizanu...

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.09.16. | 13:01

Razumljiva odluka kapitena šampionske generacije iz Litvanije

Pavlovski na predstavljanju u Splitu

Pre samo tri godine nazivali su ga “srpskim Ćavijem“. Toliko dobar utisak ostavio je Marko Pavlovski na Evropskom U19 prvenstvu u Litvaniji gde je Srbija osvojila šampionsku titulu. Odlazak u Porto bio je veliko iskustvo, ali utisak je da je možda došao prerano zasad već 22-godišnjeg vezistu, koji će pokušati da se vrati na veliku scenu u dresu hrvatskog Splita.

Izabrane vesti

Na prvi pogled mnogi će reći korak unazad, ali Pavlovski u intervjuu za Jutarnji list iznosi drugačije mišljenje.
"Imao sam ponude iz Španije i Portugalije, Crvena zvezda i Partizan su bili zainteresovani, a ja sam se odlučio za Split, jer se nadam da ću ovde imati minutažu. To je ono što je presudilo... Poslednje dve sezone se nisam naigrao, bio sam na pozajmicama, a previše volim fudbal da bih sedeo na klupi. Pun sam motiva i ne želim da ostane samo talenat", kaže Pavlovski za Jutarnji.

Uostalom, ako neko zna kako izgleda biti zakovan za klupu onda je to Pavloski. Ipak, kao što je jednom već rekao u intervjuu za MOZZART Sport, ni najmanje ne žali što je posle OFK Beograda izabrao Porto.
"Porto je jedan od deset najvećih klubova na svetu, takvo iskustvo ne može da se plati. Uslovi u kojima sam tamo radio, u Srbiji mogu samo da sanjam. Puno sam naučio. I mislim da je malo ljudi ovde svesno koliko je to jaka ekipa. Porto B bi u svakoj balkanskoj ligi bio među tri na tabeli. U njemu igraju talenti sa svih strana sveta, svi žele da se dokažu i da uđi u prvi tim".

Sa nadom da će se zaista vratiti i postati igrač kakvom smo se svi nadali. Srpskom fudbalu potrebni su takvi.

(FOTO: rnksplit.hr)

 


tagovi

SrbijaRNK Splitmeđunarodni fudbalMarko PavlovskiHrvatska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara