Marko Petković
Marko Petković

Marko Petković dočekao pohvale u Moskvi

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.04.18. | 14:30

“Ne volim da komentarišem pojedince, ali ovo je poseban slučaj”, samoinicijativno je počeo trener Masimo Karera

Kvinsi Proms je bio autor het-trika, Sofijan Hani je bio odličan i nagovestio da onih 8.000.000 evra koliko je Spartak poslednjeg dana januarskog prelaznog roka izdvojio za njegovo dovođenje iz Anderlehta nisu bile bačene pare. Ali kada je Spartakov trener Masimo Karera posle uverljivih 4:1 protiv Anžija uzeo reč, jedno drugo ime je samoinicijativno izbacio u prvi plan.

Ime Marka Petkovića.

Izabrane vesti

Nekadašnji bek Crvene zvezde je u Moskvi dočekan na nož, pa je već od prvog dana bio meta kritika. Karera ga je uporno branio tvrdnjom da je Petković žrtva pravila po kome u Rusiji u jednom trenutku samo petorica stranaca mogu da budu u istom timu na terenu. U takvoj situaciji italijanski strateg bira one koji prave najveću razliku. Ofanzivni igrači uglavnom. Kvins Proms, Ze Luis, Luiz Adrijano, malo pozadi Fernando, od zime i jedan defanzivac, naš Nikola Maksimović, ali on je zbog skupo plaćene pozajmice sasvim drugačija priča od Petkovićeve.

Morao je Petković da se strpi i sačeka šansu. Prvu u 2018. dobio je posle povrede Andreja Ješenka. Prvi put na terenu još od 21. novembra i sudara sa Mariborom u Ligi šampiona. Tek šesta ligaška utakmica ove sezone. Po mnogima, najbolja Petkovićeva otkako je došao u Moskvu.
Moram da pomenem Petkovića. Inače ne volim da pričam o pojedincima, ali ovo je sasvim drugačiji slučaj, pošto Marko nije igrao, ali je strpljivo radio, trenirao, čekao šansu. I danas je izgledao dobro”, rekao je Karera.

Hvali i legendarni napadač Narodnog kluba Valerij Rejngold. Uz malu ogradu doduše.
Petković je igrao dobro. Nema zamerki. Ali moramo da budemo iskreni: Anži jednostavno nije protivnik na osnovu kog možemo suditi“.

Ali bar je Petković igrao. I možda i prvi put otkako je stigao u Moskvu pobrao pohvale stručne javnosti, pa i samih navijača. Iako je i dalje pitanje da li bi mu za karijeru bilo bolje da na leto ode negde gde će imati veću minutažu.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Marko PetkovićMasimo Karera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara