Marko Petković na pravom mestu u pogrešno vreme – Ožegović srušio Spartak! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.10.18. | 17:34

Veliko iznenađenje Arsenala u Moskvi

Samo jedna pobeda u pet kola, ali i šansa da se pobedom nad davljenicima iz Tule domognu drugog mesta na tabeli. Umesto toga, Masimo Karera je dodatno ugrozio radno mesto u Spartaku. Moskovski velikan potpuno je zanemario defanzivu što su gosti iz Arsenala umeli surovo da kazne, pa je i Ognjen Ožegović stigao do prvenca u Rusiji. Na kraju, prvorazredno iznenađenje i Arsenalova pobeda od 3:2 u 11. kolu ruskog šampionata.

Početak nije slutio na takav razvoj situacije. Ze Luis je bio raspoložen za igru i dva puta je Spartaku donosio gol prednosti. Prvi put ju je anulirao Ognjen Ožegović, koji je prethodno nasamario kapitena domaćeg tima Ilju Kutepova i iznudio penal. Ukopao se Ožegović – viđali smo to često u Superligi – i čim je osetio kontakt pao na teren. Lukavo i to je jedanaesterac. Ožegović preuzima odgovornost, loše šutira, ali ima podršku sreće. Lopta se posle odbrane Aleksandra Maksimenka odbija tačno na nogu doskorašnjeg Partizanovog napadača i rezultat je 1:1. Prvi Ožegovićev gol u Arsenalovom dresu, mada je istina pre ove utakmice odigrao samo 98 minuta.

Izabrane vesti

Taj Ožegovićev pogodak značajno je uticao na dalji razvoj meča, iako je Ze Luis u nadoknadi prvog poluvremena još jednom pogodio za 2:1. Ali kao što rekosmo – Spartak danas nije igrao odbranu zbog čega se na udaru kritika našao i Marko Petković, iako on nije bio krivac ni za jedan od tri Arsenalova gola. Štaviše, nijedna od brojnih kardinalnih grešaka nije bila njegova, ali poslednja linija u sastavu Petković, Kutepov, Boketi, Kombarov zaista nije briljirala, pa su navijači osuli drvlje i kamenje po svoj četvorici iz kvarteta. I umesto da se Petković raduje ovosezonskom prvencu u prvenstvu Rusije – igrao je još samo devet minuta u Kupu – moraće da čita kritike po novinskim stupcima. Džaba što nijedan gol nije pao preko njegove strane, odgovornost će se deliti kolektivno.

Danil Lesovoj je izjednačio na 2:2 već u 48. minutu kada su na Spartakovoj levoj strani jeftino ispali Boketi i Kombarov. Konačnih 3:2 potpisao je Rezijuan Mirzov na asistenciju  Crnogorca Luke Đorđevića nakon što se Spartak previše otvoreno zaleteo na rivala i ostavio brisan prostor za kontre. Užasna partija Moskovljana u odbrani i surova kazna Arsenala.

 

RUSIJA 1, 11. kolo:

Petak:

Anži - CSKA 0:2 (0:1)
/Vlašić 31, Čalov 71/

Lokomotiva - Rostov 2:1 (1:1)
/An. Mirančuk 26, Kvirkvelija 60 - Ingason 27/

Subota:

Orenburg - Jenisej 0:0

Ural - Krila Sovjetov 1:1 (1:0)
/Panjukov 29 - Kanunjkov 51/

Ufa - Rubin 0:0

Nedelja:

Dinamo - Zenit 1:0 (0:0)
/Černič 74/

Spartak - Arsenal Tula 2:3 (2:1)
/Ze Luis 13, 45+2 – Ožegović 35, Lesovoj 48, Mirzov 65/

18.00: (1,70) Krasnodar (3,60) Ahmat (5,30)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


tagovi

Marko PetkovićOgnjen Ožegović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara