""
""

Marković iz Kairata poručuje: Šanse da prođemo Zvezdu su 50-50

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.06.15. | 10:09

"Biće nam teško u Beogradu. Čekaju nas veliki stadion i najbolji navijači u Evropi", objasnio je srpski fudbaler novinarima u Kazahstanu

Fudbaleri Crvene zvezde za prvog rivala u kvalifikacijama za Ligu Evrope dobili su nezgodni kazahstanski Kairat, a odbrambeni igrač te ekipe Žarko Marković tvrdi da oba kluba imaju podjednake šanse za prolaz dalje.

Izabrane vesti

Momak koji je prošao omladinsku školu Crvene zvezde smatra da se situacija promenila u odnosu na onu od pre 12 godina kada su crveno-beli u kvalifikacijama za Kup UEFA preslišali Kairat s ukupnim rezultatom 5:0.
“Ovo je emotivni trenutak za mene. Proveo sam šest godina u Zvezdinoj omladinskoj školi i meč u Beogradu će za mene biti kao da igram kod kuće. Ipak, ja sam sada igrač Kairata i uradiću sve da dođemo do pobede. Teško je reći ko je favorit. Igraju se dve utakmice, mislim da su šanse 50-50“, rekao je Marković.

Ovaj dvometraš koji je pre odlaska u Kazahastan igrao za BASK i rumunski Gaz Metan, pokušao je tamošnjim novinarima da dočara šta čeka Kaira na stadionu Rajko Mitić.
“Biće nam teško u Beogradu. Čekaju nas veliki stadion i najbolji navijači u Evropi. Obično dođe i više od 40.000 ljudi na evropske utakmice Zvezde“, naveo je on.

Marković je pohvalio Zvezdine mlade igrače, pre svih Predraga Rajkovića, Luku Jovića i Mihajla Ristića, za koje je rekao da su među najtalentovanijima u Evropi.
“Na Zvezdinoj klupi sedi odličan trener Miodrag Božović koji poznaje našu ekipu. Sami su priznali da ćemo im biti nezgodan protivnik i siguran sam da će imati ozbiljan pristup protiv Kairata“.  

Prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu je 2. jula, a revanš će biti odigran sedam dana kasnije. Zvezda je domaćin u prvoj utakmici.

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

Žarko MarkovićSrbijaLiga EvropeKazahstanKairatFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara