"Naslovna strana Munda"
"Naslovna strana Munda"

Maskerano bi u nazad u vezu, Barselona pikira najbolje mlade štopere Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.10.15. | 17:35

Emerik Laport, Markinjos, Hoze Marija Himenez i Džon Stouns na spisku želja

Naslovna strana MundaĐerar Pike i Havijer Maskerano završavaju posao više nego dobro, ali Argentinac ipak nije odustao od povratka na mesto zadnjeg veznog koje mu najviše leži, a čini se da Luis Enrike nema baš apsolutno poverenje u Marka Bartru, Žeremija Matjea i Tomasa Vermalena, pa se uprava Barselone dala u lov. Na nišanu su, piše katalonski Mundo Deportivo najbolji mladi štoperi Evrope - Emerik Laport, Markinjos, Hoze Marija Himenez i Džon Stouns.

Bartra je uostalom nezadovoljan ulogom rezerviste, pa se očekuje da sledećeg leta sedne za sto sa šefom struke i odluči o budućnosti. Vermalen i Matje su prečesto van stroja zbog zdravstvenih problema.

Izabrane vesti

Sportski direktor Blaugrane Robert Fernandez stoga se dao na posao. Sve locirane mete imaju 20 ili 21 godinu. Jasno je da Barsa u skladu sa renomeom traži dugoročno rešenje.

Laport je odavno na spisku želja, ali Atletik Bilbao ne prodaje lako, a ugovorom je njegova sloboda procenjena na 50.000.000 evra. Baski retko idu ispod toga. Himeneza u madridskom Atletiku smatraju naslednikom Dijega Godina, protiv Barse je uvek dobro igrao, a duplo je jeftiniji - navodno 24.000.000 evra bi išlo Jorgandžijama za obeštećenje. Problem je samo što se interesuje i Mančester junajted.

Markinjos se smatra “savršenim kandidatom, ali i nemogućom misijom“. Pari Sen Žermen je već dva puta odbio ponude. Poslednja opcija je Evertonov Stouns, takođe na radaru Mančester junajteda, ali se u Kataloniji plaše tradicije. Englezi naime nisu dobro prolazili na Kamp Nou.

Barsina transfer zabrana ističe na zimu. Renome kluba nalaže bombastičan povratak na fudbalsko tržište.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Mundo.com)


tagovi

ŠpanijaPrimeraPari Sen ŽermenMarkinjosHose Marija HimenezEvropaEvertonEmerik LaportDžon StounsAtletiko MadridAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara