"Igor Matić - najbolji igrač Čukaričkog"
"Igor Matić - najbolji igrač Čukaričkog"

Matić sa kreča produžio trijumfalnu seriju Čuke, nije Božić, a Borac posti već 40 dana

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.11.14. | 18:53

Mladost poražena na Banovom brdu, Napredak slavio u Čačku

Igor Matić - najbolji igrač ČukaričkogČukarički diše za vratom vodećem triju srpskog fudbala. U 11. kolu Superlige puleni Vladana Milojevića upisali su i treću uzastopnu pobedu u prvenstvu savladavši Mladost iz Lučana zahvaljujući golu Igora Matića iz jedanaesterrca u 69. minutu za konačnih 1:0.

Prethodno je Stefan Cicmil igrao rukom, a sudija Danilo Grujić tek posle premišljanja i konsultacija sa pomoćnikom pokazao na belu tačku. Matić je bio neumoljiv i svojim šestim ligaškim golom u sezoni - osmim, ako računamo i mečeve u Kupu – još jednom pokazao koliku razliku pravi na superligaškim terenima.

Izabrane vesti

Mladost može da bude ljuta samo na sebe, pošto je na Banovo brdo stigla sa jasnom idejom da odbrani svoj gol, ali nije mogla da odoli pred talasom ataka domaćeg tima. Kao na traci su se ređali pokušaji Slavoljuba Srnića, Ugočukvua Ugaha, Matića, Ivana Torodorovića, Nenada Mirosavljevića... Bilo je samo pitanje kada će popustiti bedem pred odličnim, ali ne i svemogućim Nemanjom Krznarićem.

Čuka sada ima 21 bod, dva manje od Crvene zvezde, četiri od Vojvodine i Partizana, koji u nedelju od 19 sati u Humskoj igraju derbi kola.

Na drugom kraju tabele, Napredak se odmakao od zone ispadanja pošto je u Čačku savladao Borac iz Čačka sa minimalnih 1:0.

Jedini gol na utakmici je posle velike greške Aleksandra Gojkovića, koji je gostima iz Kruševca poklonio loptu, postigao Bojan Božović u 49. minutu meča. Pogodak koji je sigurno posebno obradovao Ibrahimu Mama N’Diajea.  Senegalski napadač je, naime, propustio dve idealne prilike za gol, ali zahvaljujući prisebnom Božoviću neće poneti epitet tragičara meča.

Sa druge strane, Borac bez Dejana Đenića nije bio toliko opasan u napadu, pa Čačanima ostaje da prvu pobedu još od 30. avgusta i gostovanja kod Radničkog u Kragujevcu. Što se tiče Napretka, prva pobeda Čarapana na strani.
"Kad sam dolazio obećao sam da ću forsirati napadačku igru. I videlo se to večeras. Sasvim zaslužežo smo osvojili tri boda", zadovoljno je trljao ruke trener Napretka Saša Štrbac.

Bogić Bogićević, kolega sa klupe Čačana, logično ne baš raspoložen za priču.
"Kada se napravi toliko grešaka u odbrani onda ne može da se napravi bilo šta na utakmici. Očigledan problem Borca je taj da ne možemo da postignemo gol".

SUPERLIGA, 11. kolo:

Borac Čačak – Napredak 0:1 (0:0)
/Božović 49/

Čukarički – Mladost 1:0 (0:0)
/Matić 69pen/

19.00: Novi Pazar – Radnički Niš

Nedelja:
13.00: Rad – Crvena zvezda
13.30: Voždovac – Spartak
13.30: Donji Srem – Jagodina
13.30: Radnički Kragujevac – OFK Beograd
19.00: Partizan – Vojvodina

(FOTO: Star Sportt)


tagovi

Bojan BožovićBorac ČačakČukaričkiIbrahima Mama N’DiajeIgor MatićMladost LučaniNapredak KruševacSrbijaStefan CicmilSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara