Mec se ne šali

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.01.19. | 09:41

Istina, Klermon je opasan, ali domaći su se opasno zainatili da uđu u Ligu 1

Petak je rezervisan za drugoligaše. Kada je konkretno reč o Francuzima, svako ko iole prati ovu ligu zna da vredi ispratiti Mec i Brest, iako, da budemo potpuno iskreni, neretko se desi da oni izraziti favoriti omanu. Kako bilo, obratite pažnju danas na Ligu 2...

Mec će večeras ugostiti Klermon. Domaći sastav je jedan od glavnih pretendenata na direktnu promociju i to je od početka jasno stavio do znanja. Umeju puleni Korzikanca Frederika Antonetija da kiksnu, da prospu bodove kada se to nikako ne očekuje, ali je teško zamisliti da će to da rade u serijama. Imali su relativno nedavno krizu, koja je započela remijem u Lorijanu, a nastavila se ispadanjem iz Liga kupa od Amijena, kao i porazom od Oksera pred svojom publikom. Pobede nad Šatoruom i niželigašem Sarežeminom u kupu vratile su samopouzdanje Granati koja od sredine novembra ne zna za poraz ostvarivši osam pobeda i jedan remi. 

Izabrane vesti

I Klermon se zalaufao, juri mesto u TOP 6, odnosno plej-of, tradicionalno ume da namuči Mec, o čemu svedoči istorija međusobnih duela, tako da je sigurno da domaćima neće biti lako. Ipak, ako nas pitate, bliži smo kecu.

Kada je reč o Brestu (gostuje u ponedeljak Parizu), možda je ovoga puta ipak bolje da ga zaobiđete. Zašto? Reč je o derbiju kola. Brest je na drugom mestu sa četiri boda više u odnosu na Pariz, tako da je veoma teško govoriti o favoritu, tim pre što je Brest gost. Inače, da igra sa nekim iole slabijim, bez razmišljanja bismo ovde predložili dvojku. 

Argument koji ide u prilog dvojci je da gosti u svojim redovima imaju najboljeg strelca prvenstva. Gaetan Šarbonije je dosad postigao 16 golova (Habibu Dijalo iz Meca dao jedan manje), pritom dodavši šest asistencija. Nekadašnji član Pari Sen Žermena i Monpeljea igra možda i najbolju sezonu u karijeri. Dok je nastupao za Svece u sezoni 2008/2009, svlačionicu je delio, između ostalih, i sa našim Matejom Kežmanom. U Brestu se izdvaja i Matijas Otre sa šest golova i dve asistencije,

FRANCUSKA 2 - 21. KOLO:

Petak

Subota

Ponedeljak

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

FotoShutterstock


tagovi

Francuska 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara