""
""

Mega ide u Jadransku ligu! Rašić i Zagorac smirili borbeni FMP

Vreme čitanja: 1min | ned. 12.06.16. | 22:05

Srbiju će sledeće sezone u regionalnom takmičenju predstavljati još i Crvena zvezda i Partizan

Srbija je dobila i trećeg putnika u Jadransku ligu, a kako se i očekivalo to će biti Mega Leks. Doduše, teže nego što se to uopšte očekivalo, ali talentovani igrači FMP-a pokazali su da će predstavljati budućnosti klupske košarke. U majstorici odigranoj u dvorani Pinki Mega je sa 81:73 (24:19, 21:19, 19:15, 17:20) savladala Pantere i tako došla do odlučujuće pobede u seriji.

Izabrane vesti

Utakmica je bila neizvesna u uvodnoj i završnoj fazi meča, ali su puleni Dejana Milojevića držali konce u svojim rukama gotovo svih 40 minuta. Tim iz Sremske Mitrovice imao je dvocifrenu razliku koju je dugo čuvao, ali je trener gostiju Slobodan Klipa uspeo da pronađe način da motiviše svoje igrače i „sipa“ im novo gorivo za neizvesnu završnicu.

Međutim, mladim Panterima nedostajalo je malo sreće i nešto iskustva da možda napravi još jedno iznenađenje.

Na kraju pitanje pobednika odlučili su Aleksandar Rašić sa 20 poena i kapiten Rade Zagorac sa 15 koševa i 10 skokova. Odlične role u pobedničkom sastavu pružili su i Nikola Ivanović sa 13 poena i sedam asistencija, dok su Zubac i Nikolić imali po 12 koševa. Kod gostiju iz Železnika Stefan Lazarević skupio je 20 poena i šest uhvaćenih lopti, Stefan Davidovac je imao 14, a Ognjen Dobrić 10 poena i devet skokova. Filip Čović je meč završio sa pet koševa, ali i 11 podeljenih dodavanja. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Stefan LazarevićSrbijaRade ZagoracOgnjen DobrićMega LeksJadranska ligaFMP ŽeleznikFilip ČovićAleksandar Rašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara