""
""

Mesi, Mesi, Mesi!!! Ne pomažu ni dva golmana, monstrum se vratio da teroriše Engleze! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 19.10.16. | 22:49

Pep Gvardiola i Mančester Siti su bili nemi posmatrači nove simultanke spektakularnog Argentinca, a sada im ni prolaz grupe više nije tako siguran

Leo Mesi je opet onaj stari! Povreda nije ostavila traga, čudesni Argentinac je večeras u turbo izdanju demonstrirao silu nad Mančester Sitijem i het-trikom izrešetao nekadašnjeg učitelja Pepa Gvardiolu i njegove izabranike za pobedu od 4:0.

Izabrane vesti

Derbi? Teško… Možda samo u grupi. Mančester Siti i pored Gvardiole na klupi i skupocenog sastava na terenu i dalje ne zna kako se igra protiv Barselone. Gde ih vide, Katalonci ih zgaze. Večeras je Leo Mesi imao ulogu dželata i pokazao Građanima koiko su još daleko od vrha evropskog fudbala.

Argentinac je majstorijom u 17. minutu najavio svoje blistavo veče i posle toga je sve bilo pod kontrolom barse. Kako je samo elegantno ispružio nekadašnjeg saigrača Brava… Golu je prethodila greška i klizanje Fernandinja.

Barsa je u nastavku čuvala vođstvo, Siti imao šansu za izjednačenje preko Stonsa i sa minimalnim vođstvom Katalonaca se otišlo na odmor. Ali i sa problemima za Luis Enrikea koji je tokom prvog poluvremena zbog povreda morao da menja Albu i Pikea.

Prelomni momenat meča se desio u 53. minutu. Klaudio Bravo je na košmaran način završio povratnički meč na Kamp Nou. Istrčao je van šesanesterca da preseče loptu, ali je ona završila kod Suareza čiji šut je Bravo namerno zaustavio rukama na 20 metara i zaradio je isključenje. Umesto njega je ušao Kabaljero, ali ni njegova mreža nije ostala pošeteđenja terora Lea Mesija. U 60. minutu je Argentinac hirurški precizno sa ivice kaznenog prostora savladao iskusnog zemljaka. U 69. minutu je već bilo 3:0. I opet Mesi! Suarez ga je nesebično poslužio ha het-trik.

Mesiju je ovo bio drugi het-trik zaredom u Ligi šampiona, a ukupno sedmi u ovom takmičenju po čemu je rekorder. Izjednačio se sa Kristijanom Ronaldom po ukupno broju het-trikova u istoriji španskog fudbala. Obojica imaju po 37 “tripleta”. Mesi je dao osam golova na poslednjih pet mečeva Barse, u proseku ove sezone postiže gol na 54,6 minuta… Neverovatan je! Uz to je srušio i Raulov rekord po ukupnom broju golova u grupnoj fazi Lige šampiona. Mesi ima 50, Realov legenda 49… Takođe, Argentinac je prava napast za engleske klubove u Ligi šampiona. Oni su mu omiljene žrtve pošto im je dao ukupno 16 golova.

Mogao je  Mesi i do četvrtog gola, ali je poštedeo Siti. Slalomom kroz odbranu Građana je iznudio penal i prepustio Nejmaru da ga izvede, ali Kabaljero odbranio Brazilcu. Ipak, samo dva minuta kasnije, Nejmar je uspeo da se upiše i postavi konačnih 4:0.


BARSELONA - MANČESTER SITI 4:0 (1:0)
/Mesi 17, 61, 69, Nejmar 89/
/Crveni kartoni: Matje 73 - Bravo 53/

Barselona (4-3-3): Ter Štegen - Maskerano, Umtiti, Pike (od 39. Matje), Alba (od 10. Dinj) - Buskets, Inijesta (od 80. Gomeš), Rakitić - Mesi, Suarez, Nejmar

Mančester Siti (4-3-3): Bravo - Zabaleta (od 57. Kliši), Otamendi, Stons, Kolarov - Fernandinjo, Gundogan (od 79. Aguero), Silva - Sterling, Nolito (od 57. Kabaljero), De Brujne

Ovo je jedan od dva najteža poraza Pepa Gvardiole u trenerskoj karijeri. Jedini put do sada kada je izgubio sa četiri razlike, bilo je to sa Barsom protiv Bajerna. Tek peti put u karijeri je primio četiri gola na utakmici i tek treći put vezao četiri meča bez pobede. 

Barsa je ovom pobedom sa maksimalnih devet bodova praktično overila plasman u osminu finala. Siti ima četiri boda i daleko od toga da mu je prolaz siguran. Pogtovo ako u revanšu opet bude poražen u od Barse, a Borusija Menhegladbah na svom terenu pobedi Seltik. 

Popularni Menš se pobedom od 2:0 u Glazgovu nad Seltikom vratio u igru i ima bod manje od Građana. U sledećem kolu bi mogao da ih preskoči, a da potom u direktnom duelu sa Mančester Sitijem eventualnom pobedom definitivno eliminiše engelski tim iz takmičenja. 

Borusija je do pobede nad Seltikom došla zahvaljući poluzi Han - Štindl i očajnom štoperu domaćih Kolu Tureu. Iako bez četvorice krucijalnih igrača, Nemci su uspeli da zabeleže važnu pobedu koja ih vraća u igru i koja je Seltik praktično izbacila iz trke za osminu finala. 

Borusija je dominirala u prvom poluvremenu, ali je Seltik uspeo da sačuva mrežu. Svo do 57. minuta kada je usledila prva velika greška Turea, a Han lukavo proigrao Štindla za vođstvo Menša. Han je u 77. minutu overio pobedu gostiju, a opet je katastrofalan potez Turea prethodio pogotku.  


SELTIK - MENHENGLADBAH 0:2 (0:0)
/Štindl 57, Han 77/

Seltik (4-2-3-1): Gordon - Lustig, Ture, Svjatčenko, Tirni - Braun, Biton (od 63. Mekgregor) - Forest (od 73. Roberts), Rogić (od 71. Grifits), Sinkler - Dembele

Menhengladbah (4-2-3-1): Zomer - Korb, Vestergard, Elvedi, Vent - Kramer, Štrobl - Traore (od 86. Šulc), Štindl, Hofman - Han (od 90. Herman).


tagovi

Andre HanBorusija MenhengladbahEngleskaEvropaKlaudio BravoLars ŠtindlLiga šampionaLionel MesiMančester SitiNejmarNemackaPep GvardiolaSeltikŠkotskaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara