"Mesi"
"Mesi"

Mesi priznao: Nikad nisam gledao talentovanijeg napadača od Ronalda! Davao je golove iz nemogućih pozicija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.06.15. | 10:44

Argentinac otkrio i da se ugledao na Zidana, poručio da će Barsa teško naći boljeg beka od Alvesa i nagovestio da uskoro neće više igrati na mestu napadača

MesiNajbolji je - Ronaldo! Da sve bude zanimljivije tako kaže Lionel Mesi. Samo, ne misli as Barselone na njegovog večitog rivala iz Real Madrida Kristijana Ronalda, nego na legendarnog Zubu, za koga tvrdi da mu je bio uzor u danima kad je počinjao da se bavi fudbalom.

Argentinac je imao samo deset godina u trenutku kad je Luis Nazario da Lima odigrao fantastičnu sezonu za Katalonce (47 golova na 49 utakmica) i to je bilo dovoljno da se zaljubi u njega.
Ronaldo iz Brazila mi je bio idol u detinjstvu. Igrao je neverovatno i za Barselonu i za reprezentaciju Brazila. Nikad u životu nisam video talentovanijeg napadača od njega. Postizao je golove iz nemogućih pozicija, a njegovi udarci su nešto najbolje što se ikad desilo svetskom fudbalu. Van terena je, takođe, sjajan“, pohvalio je Mesi „pravog“ Ronalda i dodao da se kao tinejdžer „ugledao na model igre Zinedina Zidana“, koga je obožavao da gleda.

Izabrane vesti

Podsetite se kako je to radio Ronaldo...

Danas deca širom sveta netremice gledaju njega. Nije ni čudo, jer igra jednu od najboljih sezona u karijeri, a sa Luisom Suarezom i Nejmarom postigao je ukupno 120 golova u svim takmičenjima, pa se mnogi pitaju da li je taj trozubac najbolji u istoriji fudbala.
Srećan sam čovek, jer sam imao priliku da igram sa fantastičnim napadačima svih ovih godina, sjajno sarađivao sa Ronaldinjom, igrao dobro u paru sa Samjuelom Etoom, Tjerijem Anrijem, Pedrom, Davidom Viljom, Aleksisom Sančezom... Moram da priznam da je teško rangirati najbolje kad imate Nejmara i Suareza, koji su na vrhuncu svoje moći. A tek smo jednu sezonu zajedno, tako da će se naše partnerstvo tek unaprediti. Uz napomenu da pre svega mislimo na ekipu“.

NEJMAR MOŽE DA BUDE NAJBOLJI FUDBALER NA SVETU

Nejmar, Mesi i SuarezIako Argentinac, Mesi hvali još jednog Brazilca i predviđa mu sjajnu karijeru.
„Nejmar poseduje kvalitet, fizičku spremu i takav osećaj za prostor da može da postane najbolji fudbaler planete. Isto važi i za Suareza. Njegova vizija, kretnja i instinkt su neverovatni. Svako od nas trojice igra drugačije i poboljšava učinak ostale dvojice. Zato smo i stigli dovde“.

A to „dovde“ znači finale Lige šampiona. Barselona je već osvojila dve krune (šampionsku titulu u Primeri u Kup kralja), a za drugu tripletu od postanka kluba (prva osvojena pod komandnom palicom Pepa Gvardiole 2009) neophodno je da 6. juna u Berlinu savlada Juventus. Biće to Mesijevo 24. finale u dresu Katalonaca, do sada je slavio u ravno 20.
Kad budem čuo himnu Lige šampiona shvatiću da je to specijalna utakmica. Moramo da radimo naporno i da se žrtvujemo jedni za druge kako bi smo opet postali prvaci Evrope. Potrebno je da budemo spremni na svaki scenario, reč o finalu, a u njemu je sve moguće“, poručio je Leo, a ako verujete u njega i Barselonu, onda je red da odigrate dvojku koja u Kladionici MOZZART plaća 1,65.

VRATIĆU SE U VEZNI RED, TU POKRIVAM DOSTA PROSTORA

Mesi i ĆaviPred kraj sezone progovorio je Argentinac i o dvojici saigrača kojima će susret sa prvakom Italije po svemu sudeći biti poslednji u Barseloninoj opremi.
„Svi znaju šta Ćavi Ernandez radi na terenu, čovek je sposoban da promeni ritam meča, odlično „čita“ igru. Bilo mi je zadovoljstvo što sam mu bio saigrač i što sam užuvao trenirajući sa njim. Prema mojoj oceni, Ćavi je najbolji igrač u istoriji španskog fudbala. A Dani Alves je sigurno najbolji bek na svetu, teško ćete naći igrača sličnog njemu“, dopunio je Mesi.

I najavio da će se u bliskoj budućnostii vrati na poziciju klasične „desetke“, organizatora igre.
Zadovoljan sam što igram napadača, ali sam spreman na promenu pozicije. To će se, prirodno desiti jednog dana, pošto mi se karijera bliži kraju i realno je očekivati da se vratim u sredinu terena, gde sam i ranije igrao i gde pokrivam dosta prostora“, zaključio je Mesi.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaRonaldoPrimeraNejmarLuis SuarezLionel MesiEvropaDani AlvesCavi Ernandes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara