"Tomislav Karadžić i Dragoljub Vukadinović"
"Tomislav Karadžić i Dragoljub Vukadinović"

METALAC: Ako je 200 navijača Voždovca interes fudbalske Srbije...

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.08.13. | 10:54

“Ja ne znam šta to drugi imaju više i bolje od nas. Razmišljam fudbalski i nikako drugačije. Naravno, nije mi drago kad sam čuo vest iz Kule“, prokomentarisao je finansijer Borca, Milenko Kostić

Tomislav Karadžić i Dragoljub VukadinovićPovodom novonastale situacije i gašenja jednog od najstandardnijih superligaša, kulskog Hajduka, fudbalskom Srbijom povele su se ozbiljne priče o tome ko bi mogao da dobije mesto u eliti.

Najveće šanse daju se Voždovcu, zbog plasmana u Prvoj ligi Srbije i kvaliteta infrastrukture, što je potvrdio i Tomislav Karadžić. Međutim, po objavljivanju vesti da bi Zmajevi mogli u Superligu, oglasili su se predstavnici Metalca i Borca.
“Propozicije su jasne, a odluka je na Izvršnom odboru. Vidim sad da je navodno Voždovac glavni kandidat. Ako je interes Srbije da superligaški tim gleda, kao i do sada, 200 ljudi, onda alal vera! IO je imao jasne kriterijume, u prethodnim slučajevima, tom logikom vodio se i kada je promovisao Novi Pazar u elitu. Gledajući tim i ovoga puta jasno je da mesto u eliti zaslužuju ili Metalac, ili Borac. Po svim logičnim pokazateljima, u Superligu mora da napreduje klub iz unutrašnjosti“, rekao je prvi čovek Metalca, Dragoljub Vukadinović za Žurnal.

Izabrane vesti

S druge strane, finansijer Borca, Milenko Kostić, čeka odluku Izvršnog odbora “kao zapeta puška“.
“Ja ne znam šta to drugi imaju više i bolje od nas. Razmišljam fudbalski i nikako drugačije. Naravno, nije mi drago kad sam čuo vest iz Kule. Navijačima Hajduka od srca želim da u bliskoj budućnosti, ponovo gledaju tim u najvišem rangu. Kada je u pitanju Borac, po tradiciji, imenu i renomeu kluba suvišno je trošiti reči. O organizaciji, stručnom radu i kvalitetu igračkog kadra takođe. U klubu sam od sredine 90-ih i ne treba nikoga da ubeđujem na kakav je prijem i gostoprimstvo naišao u Čačku“, rekao je Kostić za Sportski žurnal.

On je potom i istakao razloge zašto bi Borac morao da dobije mesto u eliti.
“Borac je finansijski najstabilniji klub u Srbiji, sve obaveze izmiruje blagovremeno i zbog toga u ovim teškim vremenima moramo biti srećni i ponosni. Ne želim, naravno da utičem na ničije odluke, ali Superliga bi sa Borcem dobila igrački, organizaciono i finansijski najstabilniji klub“, zaključio je Kostić.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Borac ČačakDragoljub VukadinovićMetalacMetalac Gornji MilanovacMilenko KostićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara