"Jagodina na Banjici osvojila tek drugi bod"
"Jagodina na Banjici osvojila tek drugi bod"

Metalac obrukao Spartak u Subotici, Mladost odnela bodove sa Karaburme, Rad promašio penal za pobedu

Vreme čitanja: 4min | sub. 22.08.15. | 18:54

U tri utakmice Superlige u terminu od 17 sati domaći nisu ni gol postigli

Jagodina na Banjici osvojila tek drugi bodNavijači nisu zadovoljni posle prve tri današnje utakmice Superlige. Ne samo da domaći timovi nisu uspeli da ostvare pobede, već ni Spartak ni Rad ni OFK Beograd nisu uspeli ni da zatresu protivničku mrežu. Najgore je svakako prošao Spartak koji je usred Subotice doživeo debakl od 0:3 protiv Metalca, OFK je poklekao pred ekipom Mladosti i izgubio minimalcem od 0:1, dok je Rad uspeo da sačuva obraz, ali na Banjici teško da su zadovoljili apetite remijem bez golova u susretu sa fenjerašem srpskog prvenstva.

Posebno zato što su u sudijskoj nadoknadi imali idealnu priliku da stignu do celog plena. Golman Jagodine Đorđe Nikolić srušio je Uroša Nenadovića u kaznenom prostoru Ćurana, a sudija Dejan Santrač je pokazao na belu tačku. Međutim, ponajbolji igrač Građevinara Nemanja Mihajlović je loše šutirao, pa je Nikolić uspeo da se odbranom iskupi za grešku i razmaku od samo par minuta pređe put od tragičara do junaka.

Izabrane vesti

Trener Rada Milan Milanović na zanimljiv način je opisao taj trenutak.
"Nismo ni zaslužili da pobedimo danas tako da je pravda zadovoljena".

O samoj utakmici rekao je: "Sve je dobro kad se ne gubi. Posebno s obzirom na to da smo loše odigrali prvo poluvreme u kojem nismo ličili na sebe. Ulaskom Borka Veselinovića u drugom delu dobil ismo klrila, a jedna od pozitivnih stvari je da je ovo jedina utakmica do sada na kojoj nismo primili pogodak".

Kolega iz Jagodine Miljojko Gošić morao je da pohvali igrače što su posle četiri poraza na startu sezone vezali dva remija i to bez primljenog gola.
"Zadovoljan sam pomakom u našoj igri, ali još nas čeka puno rada. Nastavljamo svoj put, dići će se i tim i klub, ne slušamo prognoze dokonih ljudi, a pobede će doći u narednim mečevima. Mogao je pad koncetracije da nas košta u nadoknadi, ali na sreću sve se dobro završilo po nas".

Detalj sa KaraburmeNa Karaburmi, pobednika je odlučio autogol Ivana Rogača iz 11. minuta susreta Mladosti i domaćeg OFK Beograda. Prethodno je Saša Jovanović probio i iz punog trka šutirao na gol, dok se nesrećni Rogač našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

Bilo kako, Mladost je uspela da prekine post od pet kola bez pobede.
"Znali smo dobro šta nas čeka, sa OFK Beogradom smo bili na pripremama na Zlatiboru. Gledali smo i utakmice, znamo da Pižon igra na duge lopte, na dubinu, da traži Ivicu Jovanovića i Komnena Andrića. Imali smo sreću da postignemo rani gol, istini za volju i OFK je imao svoje šanse. Veća želja doprinela pobedi više nego kvalitet igre".

Vladimir Petrović se samo kratko saglasio sa kolegom.

Najuzbudljivije je bilo u Subotici, ali ta predstava prijala je samo gostima iz Gornjeg Milanovca – 0:3. Igor Stanojević je prvom asistencijom za Luku Merdovića, koji je postigao svoj trećim gol u sezoni, a potom i preciznim udarcem za 2:0 povukao Metalac do tek druge pobede u ovoj takmičarskoj godini. Pogodak Aleksandra Sedlara početkom drugog poluvremena otklonio je dileme o ishodu meča.
"Mogu odmah da kažem da nam se danas vratilo sve ono što smo propuštali u prethodnim utakmicama. Zaslužili smo bodove protiv Pazara, Radničkog... Sada nam se vratilo. Došli sa ciljem da osvojimo bodovi i da igramo fudbal. Uostalom mi imamo takav igrački kadar. Svi žele da se nadigravaju, ne znamo da se branimo, videlo se to i kada je na 3:0 trebalo da se povučemo", sumirao je utiske trener Metalca Nenad Vanić.

Stevan Mojsilović kao da je poželeo da jutros nije ustajao iz kreveta.
"Naiđu takvi dani u fudbalu da jednostavno ništa ne uspeva. Takav je nama bio danas. Uz one probleme sa realizacijom, pa gol koji smo primili iz prve naše greške... Ništa novo nije ovo ono u odnosu na ono što nam se dešavalo i na prethodnim utakmica s tim da smo danas bili veoma loši u defanzivi".

Da ne bude sve ipak tako crno - za Spartak su danas debitovali Maksim Fedim i Eke Uzoma...
"Drago mi je prvo da ih je pre svega puzblika prihvatila, jer ona igrače Spartaka ne dočeka uvek najbolje i kao da jedva čeka prvu grešku što bolje da ne komentarišem. Zadovoljan sam. I Maksimom, kome sam rekao samo da se opusti i da pokaže da zna da igra. Sa druge strane Eke ima zavidnu karijeru za naše uslove, ne znam koliko je on spreman, ali se videlo da bolje barata loptom od većine naših igrača i verujem da će biti pojačanje".

Superliga, 7. kolo:

Petak:

Radnički Niš – Radnik 1:1 (1:1)
/Trifunović 13 - Ćulum 9/

Subota:

Spartak – Metalac 0:3 (0:0)
/Merdović 33, Stanojević 46, Sedlar 48/

Rad – Jagodina 0:0

OFK Beograd – Mladost 0:1 (0:1)
/Rogač 9/

19.00: Borac Čačak – Partizan

Nedelja:
19.00: Vojvodina – Novi Pazar
19.00: Crvena zvezda – Javor
19.00: Voždovac – Čukarički

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadOFK BeogradNemanja MihajlovićMladost LučaniMetalacLuka MerdovićJagodinaIgor StanojevićĐorđe NikolićAleksandar Sedlar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara