Mi najbolji na svetu? Ne još...

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.12.18. | 18:15

Pep Gvardiola ne prihvata priznanja ostalih kolega uoči sutrašnjeg derbija sa Čelsijem

Sa velikim samopouzdanjem Mančester Siti sutra putuje u London na megdan Čelsiju. Kako i ne bi Građani bili optimisti kada su u proteklih 15 mečeva zabeležili 13 pobeda i dva remija i pobrali gomile komplimenata. Najsvežije udelio im je danas trener Plavaca Mauricio Sari okarakterisavši ih kao najbolji tim u Evropi, možda i na celom svetu.

Ipak, sa tim se ne slaže i Pep Gvardiola koji kaže da njegov tim ničim nije zaslužio ovakve komplimente.
"Hvala Mauriciju na lepim rečima, ali nismo najbolji. Da bismo bili najbolji moramo da osvajamo titule. Nismo osvojili titule da bismo mogli da se smatramo najboljima u Evropi, a kamoli na svetu", istakao je Gvardiola.

Izabrane vesti

Na pitanje šta je najveća opasnost po njegov tim, Katalonac odgovara:
"Da mislimo da nam nije neophodno da konstantno napredujemo. To je najopasnije razmišljanje koje neka grupa može da prihvati. Vidim dosta dobrih stvari u mom timu, u samoj igri, ali još uvek smatram da možemo bolje."

Mančester Siti je prošle sezone izgubio samo dva puta i osvojio titulu sa preko 100 bodova. I to dostignuće bi moglo da bude nadmašeno, ako bi nastavili da dominiraju i gaze kao ove sezone.
"Ono na šta sam posebno ponosan je činjenica da smo u proteklih 15-16 meseci bili konstantni na svaka tri dana. To je najteža stvar, u Ligi šampiona nekada igrate i po sedam utakmica, ali igrati 16 meseci u kontinuitetu na svaka tri dana, to je najteže u sportu. To je najveći kompliment za moje igrače i oni to znaju jer im svakoga dana ponavljam. Ali, istovremeno, dešavaju se i problemi. Kao pre nekoliko dana u Votfordu kada smo umalo izgubili dva boda. Na to moramo da obratimo pažnju", upozorava Gvardiola.

Katalonac ne očekuje lako gostovanje na Stamfordu protiv Čelsija (subota. 18.30) koji je u lošoj formi.
"Sutra nas čeka veliki i zahtevan zadatak. Kako da igramo protiv tima koji je neplanirano izubio pre nekoliko dana? Mogu da zamislim koliko će napeta utakmica biti ili koliko će agresivno Čelsi napasti sa željom da ne doživi novi neuspeh. Zato je to dobar test za nas i naše kvalitete." 

Kevin de Brujne i Serhio Aguero neće biti u timu zbog povreda.
"Ne mogu da igraju, ali vratiće se uskoro u prvi tim", zaključio je Pep Gvardiola.

Foto: Reuters


tagovi

Pep GvardiolaĐosep Pep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara