""
""

Milan dočekao svog Vardija, štikla zgazila Siciliju! Pjanić i Mandžo upalili dizel Juve, zaustavite Atalantu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.11.16. | 16:53

Rosoneri pobedili i Palermo uz mnogo sreće, Juve se mučio prpotiv Letećih Magaraca

Milan leti, osvojena je i Sicilija! Ali uz mnogo sreće i ponajviše zahvaljujući majstoriji džokera Đanluke Lapadule koji nije mogao da izabere bolji momenat za prvenac u dresu Rosonera. Momak koji je prošle godine bi kalj strelaca u Seriji B sa Peskarom je konačno opravdao poverenje Montele i Galijanijeva očekivanja da bi mogao da bude Milanov Džejmi Vardi. On je junak Milanove pobede od 2:1 na gostovanju Palermu koji je bio više nego tvrd orah i ne bi bilo nezasluženo da je ostao neporažen. 

Izabrane vesti

Lapadula je majstorskim golom štiklom u 82. minutu prevario golmana i celu odbranu Palerma i doneo sedmu pobedu Rosonerima na poslednjih devet mečeva kojom su opet prsočili Romu na drugom mestu i napravili još jedan korak ka Ligi šampiona što bi bio ogroman uspeh za mladi tim Vinćenca Montele.

Milan se nije proslavio na Siciliji i bilo mu je potrebno mnogo sreće i trenutak Lapaduline inspiracije da osvoji ceo plen. Igra je bila za zaborav. Iako je sve dobro krenulo po goste kada je mladi golman Posavec u 15. minutu napravio veliki kiks i poklonio gol Susu. 

Ali od tog momenta je Milan prestao da igra, a vezni red sa Lokatelijem, Pašalićem i Kuckom potpuno izgubio konce igre. Pogotovo je razočarao mladi Hrvat koji je prvi put zaigrao u startnih 11 i nije iskoristio šansu. Milan se povukao posle vodećeg gola i bilo je samo pitanje vremena kada će primiti gol. Posle nekoliko dobrih šansi za Palermo, to se desilo u 71. minutu. Naravno, strelac je bio Ilija Nestorovski. Neverovatni Makedonac je izbegao ofsajd zamku i matirao Donarumu za poptuno zasluženo izjednačenje. Nestorovski je jedno od otkrića sezone! od devet golova Palerma, on je postigao čak pet! 

Tek primljeni gol je otrezniuo Rosonere koji su počeli opet da igraju i stvaraju šanse. Suso je prvo propustio sjajnu priliku, a onda je posle njegovog šuta usledila majstorija Lapadule za pobedu Rosonera.

Juventus pali na guranje, ali kada upali na dizel pogon, onda nema brige. Stara dama je na uvek nezgodnom gostovanju Kjevu slavila sa 2:1 iako je morala propisno da se namuči da osvoji već viđena tri boda. Slobodan Rajković se oporavio od povrede i vratio se u tim Palerma. Odigrao je ceo meč protiv Milana. 

Šesti put u sezoni je Juve prespavao prvo poluvreme i nije zatresao mrežu rivala, ali je upalio u drugih 45 minuta. Mario Mandžukić je najavio pobedu posle asistencije Kvadrada u 53. minutu. Delovalo je da je Juve slomio otpor Kjeva, posle dosadnog prvog poluvremena ali onda je na teren ušla hodajuća legenda Kjeva, Serđo Pelisije i zakomplikovao stvari. Posle samo četiri minuta na terenu, 38-godišnji napadač je iznudio penal i pretvorio ga u gol. U svom 400. nastupu u Seriji A za Kjevo je prevario Bufona u njegovom 600. prvenstvenom meču. Gol Pelsiijea nije uzdrmao Juve. Posle desetak minuta, Miralem Pjanić je iznudio slobodnjak na 20 metara od gola Letećih magaraca, a onda ga majstorskim šutem pretvorio u gol i pobedu šampiona! Mogao je Juve da slavi i ubedljivije ali su se do kraja ispromašivali Sturaro, KvadradoRadovanović je igrao ceo meč za Kjevo i zaradio žuti karton. 

Ipak, učinak velikana nije jedina bitna vest sa italijanskih terena ovog nedeljnog popdneva. Čudesna Atalanta nastavlja da teroriše konkurenciju! Gasperinijev Bilbao kako su Italijani krstili ovaj tim Atalante zbog velikog broja mladih i talentovanih Italijana je pobedio četvrti put uzastopno, šesti put na poslednjih sedam prvenstvenih mečeva! Kao da su Juventus… Nova žrtva Boginje iz Bergama je bio Sasuolo koji je očigledno u velikom padu forme i ne može da se prepozna bez povređenog Berardija. Atalanta je pregazila Sasuolo u gostima sa 3:0. Mada je Sasuolo zaslužio više od ubedljivog poraza s obzirom na igru…

Papu Gomez je doveo Atalantu u vođstvo golom iz ofsajda, a potom su do kraja poluvremena, strelci za goste bili defanzivci Kaldara i Konti. Sve je bilo rešeno… Do kraja je viđeno brdo šansi, Sasuolo, a posebno Gregoa Defrel su se propisno ispromašivali, mada je i Atalanta imala dobre prilike za još neki gol. Sa ovom pobedom, Atalanta se popela na deobu četvrtog mesta na tabeli. Sa bodom manje od Milana i Rome… Kakva jesen za plavo-crne. Poslednji put kada su u Seriji A u dve vezane utakmice postigli makar po tri gola, bilo je pre čak šest godina.  Pešić je opet ceo meč presedeo na klupi Atalante. 

Đenova je nastavila da rasipa bodove protiv slabijih od sebe. Bod sa Marasija je odneo skromni Udineze - 1:1. Gosti su poveli u 11. minutu kada je Tero zakucao loptu pod prečku, ali je izjednačenje usledilo 13. minuta kasnije. Gostujuća odbeana se posle centaršuta zalepila na Pavoletija i ostavila Okamposa samog na drugoj stativi kojem nije bilo teško da glavom zatrese mrežu. I to je bilo sve... U nastavku je Udineze imao bolje šanse i bio bliži pobedi. Ninković je u 57. minutu zamenio strelca Okamposa, Lazović je u 69. minutu zamenio Rigonija

SERIJA A - 12. KOLO

Subota:

Torino - Kaljari 5:1 (3:1)

/Beloti 2, 59 pen, Ljajić 11, Benasi 38, Bazeli 51 - Melkijori 41/

Napoli – Lacio 1:1 (0:0)
/Hamšik 52 – Keita 54/

Nedelja:
Peskara - Empoli 0:4 (0:3)
/Makarone 12, 44, Pućareli 23, Saponara 89/

Kjevo - Juventus 1:2 (0:0)
/Pelisije 6 penal - Mandžukić 53, Pjanić 75/

Đenova - Udineze 1:1 (1:1)
/Okampos 24 - Tero 11/

Palermo - Milan 1:2 (1:1)
/Nestorovski 71 - Suso 15, Lapadula 82/

Sasuolo - Atalanta 0:3 (0:3)
/Gomez 19, Kaldara 24, Konti 43/
18.00 Fjorentina - Sampdorija
18.00 Inter - Krotone
20.45 Roma - Bolonja

(FOTO: Action images)


tagovi

UdinezeSusoSiril TeroSerija ASerđo PelisijesasuoloPalermoMiralem PjanićMilanMario MandžukićLukas OkamposKjevoJuventusItalijaIlija NestorovskiEvropaĐenovaĐanluka LapadulaAtalantaAlehandro Gomez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara