"Mile Savković"
"Mile Savković"

Mile Savković iskreno: Ofsajd nije bio, ali nije bilo ni penala, a još manje sreće

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.03.16. | 13:01

“Sve je plod taktike Stevana Mojsilovića. To traženje prostora iza Zvezdine zadnje linije. Samo što sam ja morao da dam neki gol“, kaže igrač koji je crveno-belima pravio najveće probleme

Mile SavkovićKad neće - baš neće. Radio je Mile Savković šta je hteo defanzivcima Crvene zvezde, nekoliko puta ih ostavljao ukopane u mestu da se mole za spasonosne intervencije Damira Kahrimana, ali lopta jednostavno nije htela u gol. Da jeste, pitanje je da li bi beogradski crveno-beli stigli do 22. uzastopne pobede, pošto je Jagodina već na poluvremenu mogla da ima ubedljivu prednost.
"Barem jedan gol da smo dali, da smo na poluvreme otišli sa vođstvom, slika bi bila sasvim drugačija. Ali nije se desilo", sumira utiske 23-godišnji fudbaler iz Zrenjanina.

Momak koga smo inače navikli da gledamo u veznom redu ili kako se mota iza špiceva. Sa dolaskom Stevana Mojsilovića na mesto trenera Jagodine promenila se i Savkovićeva uloga. Rezultat: dva gola protiv OFK Beograda na startu prolećne polusezone, pa onda sijaset stvorenih prilika protiv lidera šampionata.
"Sve je plod taktike novog trenera. I pred ovu utakmicu smo se dogovorili da igramo sa tri napadača, jer smo znali da će biti prostora iza zadnje linije Crvene zvezde. Mojsilović mi je još ranije našao tu poziciju. Dobro, igrao sam i pre iza špica, ali šef kaže da sam jedan od opasnijih igrača iz kontre, imam brzinu, osećam dobro prostor, ovakav stil igre mi najviše odgovara".

Izabrane vesti

Protiv Zvezde sve je išlo kako treba. Osim te završnice.
"Imao sam te tri šanse, nažalost ih nisam realizovao. Sreće - nimalo! Ali dobro, izgleda možda sa strane da to lako. Ali u tom trenutku treba istrčati 40 ili više metara kontre, pa da ostaneš koncetrisan i kad skoči puls. Nema, ipak, opravdanja. To su situacije iz kojih moraju da se daju golovi. Želeo sam i ja. Uostalom, svi žele da daju gol Zvezdi. Ona poslednja, šutnem, samo sam čekao da uđe, kad ono prečka. Sreća pa je tad Aleksandar Jevtić bio tu", sleže ramenima Savković.

Promašaji su sastavni deo fudbala, ali Jagodina je protiv Zvezde pokazal da ima osnova da se nada da će sačuvati superligaški status. Rezutltat meča 25. kola ne oslikava koliko su Ćurani dobro odigrali. Nije sporno ni da ih je oštetila sudijska trojka na čelu sa Petrom Piperom. Dve su bile sporne situacije pred golom Damira Kahrimana.
"Ofsajd nije bio, doduše to sam video posle. Šutnuo sam i dao gol, jer nisam ni čuo pištaljku, a onda mi sudija pokaže žuti karton? Što se tiče jedanaesterca... I ja verujem da nije bio dovoljno jak udarac za najstrožu kaznu. Da se razumemo, nisam ja išao na to da padnem, ali mi je Edson prišao sa strane i poremetio samim tim postavljanjem ruke na rame u jednom momentu. Ali kažem - nije tu bilo tolikog intenziteta. Penal je bio nepostojeći u to nema sumnje, kao što nema sumnje da smo oštećeni. Priča se i tom faulu na 16 metara pre onog prelepog pogotka Luisa Ibanjeza, ali iskreno daleko sam bio i nisam video da li je postojao. Međutim, to je fudbal, Zvezda je svoje šanse iskoristila, mi nismo", zaključio je Mile Savković

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaMile SavkovićJagodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara