"Početak kraja - gol Silve u drugom minutu"
"Početak kraja - gol Silve u drugom minutu"

Milina ih je gledati kad ovako igraju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.05.17. | 15:24

Mančester Siti pred Ligom šampiona, Kristal Palas u sledećem kolu igra meč za opstanak

Početak kraja - gol Silve u drugom minutuKonačno jedno normalno, lepo fudbalsko, lišeno stresa, popodne za navijače Mančester Sitija. Njihov tim umeo je i te kako da zabrlja ove sezone, međutim, seriju od tri utakmice na domaćem terenu otvorio je na ubedljiv način i pokazao da je makar ravnopravan kandidat za direktan plasman u Ligu šampiona. Na Etihadu je u uvodnom susretu subotnjeg programa 36. kola Premijer lige stradao Kristal Palas - 5:0 (1:0).

I to po kratkom postupku. Golovima na početku oba poluvremena. Najpre je David Silva već posle 114 sekundi natrčao na odbitak i prevario Vejna Henesija, da bi u četvrtom minutu nastavka Vensan Kompani pogodio u stilu Jaje Turea, odmerenim udarcem sa desetak metara.

Izabrane vesti

U tom trenutku bilo je jasno da bodovi ostaju u Mančesteru, a do kraja su se Kevin de Brujne, Rahim Sterling i Nikolas Otamendi postarali da trijumf Sitija bude ubedljiv. I zaslužen u svakom smislu, jer je domaćin neprestano jurio napred, stvarao šanse i bez problema je moglo da bude duplo više golova u ovoj poeziji od fudbala. Palas, jednostavno, nije bio ni izbliza senka opasnog tima koji je u bliskoj prošlosti bacio na kolena Čelsi, Liverpul i Arsenal, pa će opet strahovati za opstanak.

Kompani je pogodio za 2:0Posebno ukoliko kasnije tokom dana Hal, prema očekivanju, savlada otpisani Sanderlend. U tom slučaju bi razlika između Tigrova i Kristal Palasa bila samo bod, pa bi naredne nedelje u direktnom duelu ovih timova mogla da padne odluka ko sigurno ostaje član elite.

S druge strane, Mančester Siti je iskoristio prvu od tri meč lopte na svom terenu. Sad ima 69 bodova, koliko i Liverpul (sutra dočekuje Sautempoton), a kako ga do kraja čekaju dueli sa Lesterom i Vest Bromvičom kod kuće, odnosno gostovanje Votfordu u završnom kolu jasno je da je direktan plasman u Ligu šampiona blizu.

Slavlje De Brujnea i SaneaLuka Milivojević je odigrao 67 minuta za Palas (zaradio žuti karton zbog starta nad De Brujneom početkom drugog dela), dok Aleksandar Kolarov nije ulazio u igru za kadrovskim problemima ophrvani Mančester Siti, pošto Pep Gvardiola nije mogao da računa na Klaudija Brava, Džona Stonsa i Serhija Kun Aguera.

 

PREMIJER LIGA, 36. kolo

Petak:

Vest Hem - Totenhem 1:0 (0:0)
/Lansini 65/

Subota:

Mančester Siti - Kristal Palas 5:0 (1:0)
/Silva 2, Kompani 49, De Brujne 59, Sterling 82, Otamendi 90+3/

16.00 Barnli - VBA
16.00 Bornmut - Stouk
16.00 Hal - Sanderlend
16.00 Lester - Votford
18.30 Svonsi - Everton

Nedelja:

14.30 Liverpul - Sautempton
17.00 Arsenal - Mančester Junajted

TABELA:

(FOTO: Action images)


tagovi

Kristal PalasKevin de BrujneEvropaEngleskaDavid SilvaMančester SitiNikolas OtamendiPremijer ligaVensan Kompani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara