""
""

Milinković čeka "tri u jedan": Produžetak ugovora sa Slovanom, pasoš i poziv u slovačku reprezentaciju!

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.12.13. | 18:46

”Žalim što nisam dobio poziv za našu seniorsku selekciju, Slovačka nije daleko i mogli su da isprate moje partije. Da sam bio na oku selektoru sigurno bih dobio poziv. Srbin sam i voleo bih da igram za Orlove, ali nije na meni da se namećem", kaže Milinković za MOZZART Sport

Posle devetnaest kola jesenjeg dela šampionata Slovačke,  Slovan iz Bratislave je prvi prošao kroz cilj. Iza kluba za koji uspešno nastupa naš Marko Milinković ostali su Trenčin, sa deficitom od šest, i Ružomberok, sa minusom od jedanaest bodova. Srpski fudbaler je prezadovoljan učinkom svog kluba i osvojenom jesenjom titulom.
"Osvojili smo 42 boda i možemo biti zadovoljni učinkom na domaćoj sceni“, kaže za Mozzart, Milinković i dodaje. "Inače, imao sam peh da se povredim posle utakmice sa Ludogorecom i pauzirao sam mesec i po dana. Vratio sam se na pravi način, nekoliko puta sam se upisao u strelce i što je bitnije zabeležio sam više asistencija“.

Ambicije Slovana su uvek najviše, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni.
"Nismo imali sreće u dvomeču sa bugarskim Ludogorecom, pobedili smo kod kuće sa 2:1, ali smo ubedljivo poraženi na gostovanju. Očekivali smo više od takmičenja u Evropi. Za utehu nam ostaje domaća scena, na dobrom smo putu da osvojimo duplu krunu, jer su neki ozbiljni rivali ispali iz Kup takmičenja. Mislim da neće biti problem da ponovimo uspeh od prošle sezone“.

Izabrane vesti

Velika je razlika u klasi između Slovana i ostalih slovačkih ekipa.+
"Uvek možemo svakog rivala da dobijemo, a često nam fali inspiracija. To je pokazao i start sezone kad smo podbacili, ali kad smo zaigrali punom snagom ostavili smo sve rivale iza sebe. Puno nam znači angažovanje dva dobra špica, Pavela Forta i prvog strelca slovačke reprezentacije, Roberta Viteka. Da smo ih imali protiv Ludogoreca sigurno bi se sve drugačije dešavalo“.

Trenutno je prvi pratilac Trenčin sa 36 bodova.
"Naš najljući rival uvek je Žilina, ali sad je totalno podbacila. Ružomberok i Senica imaju po 31 bod i nalaze se na trećoj i četvrtoj poziciji. Najveći derbi igraju Slovan i Trnava, međutim, i njih smo dobili sa 1:3“.

Napadača iz Srbije veoma cene u Slovačkoj.
"Poštuju me kao igrača, dugo sam u slovačkom fudbalu i navikli su na moje dobre igre. Sad sam dobio ponudu za novi ugovor. Čast mi je da igram u najboljem klubu slovačke lige, koji je savršeno organizovan i koji gradi nov stadion. Nikad ga ne bih menjao, jedino ostaje žal što prvenstvo nije kvalitetnije i što nema više gledalaca. Ipak, hokej je najpopularniji sport u Slovačkoj“.

Milinković očekuje da dobije slovački pasoš i poziv selektora slovačke reprezentacije.   
"Prvo je potrebno da produžim ugovor sa Slovanom, a potom imam obećanje da ću u paketu dobiti pasoš i poziv za reprezentaciju. Problem ne pravi jedan nastup za mladu reprezentaciju Srbije. Sigurno da žalim što nisam dobio poziv za našu seniorsku selekciju, Slovačka nije daleko i mogli su da isprate moje partije. Da sam bio na oku selektoru sigurno bih dobio poziv. Srbin sam i voleo bih da igram za Orlove, ali nije na meni da se namećem“.

Bivši igrač Košica i čačanskog Borca ne isključuje mogućnost da u zimskom prelaznom roku promeni državu.
"Ugovor sa Slovanom me veže još godinu dana i klub želi da produžimo saradnju. Žele da se obezbede, ali videćemo da li će mi ispuniti uslove. Već sedam godina sam u Slovačkoj, možda je vreme za promenu i odlazak u jaču ligu“, zaključio je Milinković koji će do 9. januara boraviti u Srbiji okružen porodicom i prijateljima.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

EvropaMarko Milinkovićreprezentativni fudbalSlovačka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara