"Miljan Mrdaković"
"Miljan Mrdaković"

Miljan Mrdaković: Imam osećaj da možemo daleko, Novi Sad zaslužuje grupnu fazu Lige Evrope

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.07.15. | 10:59

"U naletu smo, pucamo od samopouzdanja, kad smo dobili MTK posle zaostatka mislim da možemo da savladamo svakog na ovom nivou takmičenja“, poručuje devetka Vojvodine pred duel sa Spartaksom

Miljan MrdakovićKad su pali Mađari, pašće i Letonci. Po fudbalskom znanju čini se da nema previše razlika između MTK-a i Spartaksa, pa se u Vojvodini nadaju da će i drugi eliminacioni ciklus na putu ka Ligi Evrope okončati trčanjem pobedničkog kruga pred navijačima na Karađorđu.

A to bi moglo da znači da će gro posla protiv gostiju iz Jurmale završiti već večeras (prenos na Radio televizija Vojvodine od 20.30), u prvom meču druge runde kvalifikacija za manje isplativo, ali i dalje atraktivno UEFA takmičenje.
"Kad igraš Evropu cilj je jasan: prvi zadatak je da ne primiš gol na svom terenu i da obezbediš aktivan rezultat pred revanš. S obzirom da Vojvodina ima kvalitet u svakoj liniji tima, posebno u ofanzivnoj, prirodno je da očekujem trijumf. I to ubedljiv.Pobeda od 2:0 ili 3:0 bi rešila mnoge dileme i značajno nam olakšala posao u revanšu", poručuje u razgovoru za MOZZART Sport Miljan Mrdaković, prekaljeni centarfor, koji je letos stigao u Novi Sad i tako posle deset godina ponovo obukao dres nekog srpskog kluba.

Izabrane vesti

Odmah je pokazao kakvo će pojačanje biti za ekipu Zlatomira Zagorčića, jer je u revanšu sa Mađarima pogodio za 2:1 i poveo crveno-bele do trijumfa (3:1).
"Dočekan sam u Novom Sadu kako se samo poželeti može, ovo je fudbalski grad, Vojvodina je veliki klub i stvarno imam osećaj da zajedno možemo da doguramo daleko. Ne bih da delujem prepotentno, ali možda čak i do grupne faze Lige Evrope. Ovaj stadion, publika na njemu koja razume fudbal, ceo gradi, kao i svi ljudi okupljeni oko Vojvodine to zaslužuju".

Novosađani su favoriti u večerašnjem meču, kvota na keca u Kladionici MOZZART iznosi 1,250, dok se trijumf Letonaca vrednuje sa 11.00.
"Da bismo napravili uspeh kakvom težimo potrebno je da budemo koncentrisani po tri osnova. Najpre, da zaboravimo duel sa MTK-a, jer nas čeka totalno drugačija utakmica. Zatim, da nikako ne potcenimo rivala i pomislimo kako će trijumf da dođe sam od sebe, jer se u modernom fudbalu za svaki rezultat valja pomučiti. Naposletku, da sprečimo kontre Spartaksa, koje su definitivno najjače oružje ovog tima. Uostalom, na taj način Letonci su pre sedam dana savladali Budućnost u Podgorici. Bolja opomena od te da su sposobni da dobijaju u gostima, a pritom daju tri gola nije nam potrebna".

Miljan Mrdaković  je ne samo dokazani golgeter, već i motivator.
"U naletu smo, pucamo od samopouzdanja, kad smo dobili MTK posle zaostatka od 0:1 mislim da možemo da dobijemo svakog na ovom nivou takmičenja. Zato, u juriš ka još jednom trijumfu", rekao je novi špic Lala.

Jedini problem sa Novosađane je odsustvu iskusnog štopera Nina Pekarića, koji će zbog bolova u leđima propustiti večerašnji duel.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK VojvodinaSrbijaSpartaks JurmalaMiljan MrdakovićLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara