"Luka Đorđević"
"Luka Đorđević"

Mirčea da časti Đorđevića! Cela Rusija smeje se golmanu Zenita (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.08.16. | 20:25

Tim iz Sankt Peterburga porazio Rostov sa igračem više posle preokreta - 3:2 (0:2)

Luka Đorđević

Teže nego što se očekivalo Zenit je upisao prvu pobedu u novom šampionatu Rusije, a porođajne muke tima iz Sankt Peterburga i novog trenera Mirčee Lučeskua prekratio je džoker Luka Đorđević. Mladi Crnogorac koji je ušao u igru umesto Italijana Krišita na poluvremenu, uspeo je u 85. minutu da savlada golmana Džanaeva i donese trijumf svom timu, premijerni u novoj sezoni.

Izabrane vesti

Ali, nije posle prvih 45 minuta izgledalo da će Zenit trijumfovati. Rostov, prošlogodišnji vicešampion Rusije, rano je preko hitronogog Dimitrija Poloza stigao do 2:0 već posle uvodnih petnaestak minuta. Posebno smešan bio je prvi gol za goste, kada je golman Lodigin u petercu dao loptu u noge protivniku, pa mu se cela Rusija propisno smejala večeras.

Ipak, odlučujući trenutak na meču desio se u 44. minutu kada je vezista gostiju Gatkan (možda prestrogo) zaradio drugi žuti karton pa je isključen. Bio je to uvod u ofanzivu domaćina u nastavku, a u 50. minutu iskusni kapiten Rostova Navas ispao je glup u društvu i skrivio bespotreban poklon penal za Zenit. Brazilac Đulijano je poklon iskoristio i pokrenuo potpuni preokret.

Odbrana Rostova odolevala je sve do 72. minuta, kada je defanzivac Ezatolahi neshvatljivo glavom pogodio sopstvenu mrežu iz peterca i poklonio domaćinu izjednačenje. Taj gol demoralisao je goste, a onda je u 85. minutu mladi Đorđević iskoristio još jednu nepažnju odbrane gostiju i pogotkom se zahvalio treneru Lučeskuu na ukazanom poverenju.

Radi se o momku koji je prethodnih sezona često išao na pozajmice po Evropi, ali je izgleda konačno sazreo za prvi tim jednog od najbogatijih ruskih klubova. 

PREMIJER LIGA – 3. KOLO

Petak
Zenit – Rostov 3:2 (0:2)
/Đulijano 50. penal, Ezatolahi 72. autogol, Đorđević 85 - Poloz 8, 14/

Subota
14.30: Ural – CSKA
17.00: Krila Sovjetov – Krasnodar
19.30: Rubin – Spartak

Nedelja
14.30: Tomsk – Ufa
19.00: Anži – Arsenal Tula
19.30: Terek – Lokomotiva

Ponedeljak
16.30: Oremburg – Amkar

(FOTO: Action Images)


tagovi

RusijaRostovPremijer ligaMirčea Lučeskuluka đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara