"Kokoškov, Sekulić, Jakovič i Trifunović (s leva)"
"Kokoškov, Sekulić, Jakovič i Trifunović (s leva)"

Misija je završena - Trifunović umesto Kokoškova

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.10.17. | 12:48

Aktuelni prvaci Starog kontineta dobili novog selektora, Srbin ostaje savetnik

Kokoškov, Sekulić, Jakovič i Trifunović (s leva)Srpski stručnjak Igor Kokoškov, čovek koji je ovog leta i to "preko naših leđa" doneo Slovencima titulu na Evrobaksetu, napustio je i definitivno mesto selektora Zmajčeka.

Njega će zameniti dosadašnji pomoćnik, Radovan Trifunović. Zapravo na klupi Slovenije je došlo do rokade, tako da sve opstaje po starom, s tim što je Kokoškov sada samo savetnik, dok Jaka Lakovič, Aleksandar Sekulić ostaju pomoćnici, a pridružiće im se Jakov Valenčič.

Izabrane vesti

Trifunivić je poreklom Srbin, ali je rođen i odrastao u Sloveniji za koju je odigrao 11 mečeva. Proša je sve kategorije selektorovanja tamošnjim nacionalnim timovima, da bi sada konačno stigao i do A selekcije,. Trifunovićev prvi posao je da po svaku cenu pokuša da pošalje aktuelne prvake Evrope na Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, što će biti paklen posao pošto je Goran Dragić objavio kraj igranja za Zmajčeke, a i veliko je pitanje da li će Entoni Rendolf ikada više igrati obući njihov dres.

Igor Kokoškov nije želeo da ostane selektor klovenije pošto želi da se u potunosti posveti poslu prvog asistenta trenera u NBA ligašu, Juta Džezu

(foto: Action Images)


tagovi

evrobasket2017EvropaIgor KokoškovJuta DžezNBA ligaSlovenija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara