""
""

Miško se bavio brojkama: Tompson VS Dženkins

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.12.15. | 18:30

Jedan od najmoćnijih evropskih menadžera napravio interesantno poređenje dvojice košarkaša

Odlazak Čarlsa Dženkinsa prošlog leta u srce je pogodio sve koji su vezani za Crvenu zvezdu, ali jasno je bilo da će taj dan doći. Umesto jednog od najvećih miljenika severne tribine stigao je Rajan Tompson, prvenstveno kako bi Dženkinsa odmenio i Zvezdinoj igri dao jednu novu dimenziju. Ipak, Tompson je za jako kratak vremenski period prošao put od igrača sa zvanjem jednog od najboljih šutera u nemačkom šampionatu do potpune enigme. 

Izabrane vesti

Ni dan danas niko u Crvenoj zvezdi ne može da objasni šta se dešava sa momkom koji na svakom treningu pokazuje ogromnu želju da se dokaže, dok na terenu gotovo svaka namera se slomi već u startu. Zbog toga se skoro mesec dana vodi polemika o tome da li će Tompson 2016. godinu dočekati u crveno-belom dresu ili ne. 

Međutim, jedan od najmoćnijih evropskih menadžera Miško Ražnatović napravio je interesantno poređenje svojih klijenata u evropskim okvirima. Dženkinsovu prošlu sezonu u grupnoj fazi Evrolige i ono što je Tompson postigao za ovih deset utakmica u najjačem evropskom klupskom takmičenju. 

Statistika kaže sledeće - sadašnji igrač Crvene zvezde prosečno je beležio 4,8 poena, 1,6 skokova i 0,9 asistencija, dok je nekadašnji šuter u prošloj sezoni imao beležio 3,4 poena, 0,9 skokova i 1,3 asistencija posle grupne faze.

Brojke su gotovo identične, ali u ovom trenutku niko ne može da ospori značaj koji je Dženkins imao u osvajanju dva trofeja Kupa Radivoja Koraća, šampionskom prstenu u Jadranskoj ligi i tituli prvaka Srbije, kao i dolasku do polufinala Evrokupa, pa i odličnih izdanja Crvene zvezde u najboljoj sezoni u klupskoj istoriji. S druge strane, Tompson tek treba da se dokaže, s obzirom da i dalje igra pod blokadom i nerazjašnjenim pritiskom, a pitanje je da li će uopšte za to imati i vremena. 

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaRajan TompsonEvroligaFK Crvena zvezdaČarls Dženkins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara