"Nenad Lalatović sa izabranicima na treningu"
"Nenad Lalatović sa izabranicima na treningu"

Mlada reprezentacija mora da menja tim: Lalatović ima tri opcije

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.06.17. | 12:43

Mesto Aleksandra Čavrića bi mogli da zauzmu Srđan Plavšić ili Nemanja Radonjić, postoji još jedna varijanta

Nenad Lalatović sa izabranicima na treningu

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Poljske)

Izabrane vesti

Nažalost, prvi takmičarski dan Orlića u Poljskoj doneo je dve loše vesti po reprezentaciju Srbije. Prva je poraz od Portugalije (0:2), koji je teško pao igračima Nenada Lalatovića, a druga je povreda Aleksandra Čavrića. Krilni vezista je završio učešće na turniru zbog udarca u ris (gornji deo stopala), moraće da pauzira dve do tri nedelje. Sada je pitanje ko će zauzeti njegovu poziciju?

Naziru se tri varijante...

Na startu drugog poluvremena umesto fudbalera Slovana iz Bratislave ušao je Srđan Plavšić i svakako bio pravo osveženje za igru Orlića. Iako je po vokaciji krilo, Plavšić je zauzeo visoku centralnu poziciju odmah iza špica Uroša Đurđevića (neka vrsta polušpica), a mesto na levom krilu (Čavrićeva pozicija) je zauzeo Mijat Gaćinović, iako je meč počeo kao centralni vezni.

Čavrić protiv PortugalacaMijat je na toj poziciji igrao i u Ajntrahtu, ali je utisak da se daleko bolje snalazio na levom boku u drugih 45 minuta. Kada je bio u sredini delovao je anemično i malo vidljivo, lopta je išla tranzitom oko njega, ali možda i zbog toga što je morao da vodi bitke sa ponajboljim igračima Portugalije Nevesom i Fernandešom.

Dakle, prva varijanta je da Plavšić zauzme Čavrićevo mesto u timu.

Srđan PlavšićČavrić je bio starter na prvom meču, ofanzivno nije bio previše vidljiv osim onog istrčavanja na dodavanje Đurđevića kada je Varela bio brži, ali važno je istaći ono što nije uočljivo na prvi pogled. Dugonogi reprezentativac je igrač od zadatka, fudbaler koji ume da u korenu iseče protivničku kontru, da napravi veliki problem bekovima rivala. Bio je pravi penicilin za opasnog Kansela koji, dok je Čavrić bio u igri, nije video mnogo ari protivničke (naše) polovine. Po ulasku Plavšića naš tim je dobio na prodornosti, srčanosti i borbenosti, ali je i viđao Kansela sve više u napadu.

MOZZART KVOTE: (1,75) Srbija (3,45) Makedonija (4,60)

Druga varijanta za zamenu je Nemanja Radonjić. Ušao je u 68. minutu umesto Grujića i pokazao veliku želju, bio opasan po gol, dva puta sa konkretnim pokušajima tako da bi ovaj krilni fudbaler mogao da bude  kandidat za prvu postavu protiv Makedonije, otišao bi na levo krilo dok bi Mijat ostao u sredini.

Nemanja RadonjićFudbaler Čukaričkog je nekoliko puta primao loptu kraj aut linije, a onda se zaletao prema protivničkom kaznenom prostoru i pravio situacije za šut posle driblinga u desnu stranu. Vidi se da je popravio fizikalije, fokusiran je i bio je dobra izmena Lalatovića. Opasan po protivnički gol, brz, borben…

Naravno,  tu je i treća opcija po kojoj bi Mijat otišao levo, a umesto Čavrića šansu dobio neki od centralnih veznih fudbalera, najpre Saša Lukić, Dejan Meleg ili Mihailo Ristić koji nisu dobili šansu da zaigraju protiv Portugalije.

Da li je vreme da Ožegović i Đurđević zaigraju u tandemu?I pre susreta sa prvim rivalom u grupi bilo je jasno da je vezni red najveća misterija, jer  se odbrana "znala", kao i da će Đurđević biti  u napadu. Posle poraza, a pred meč sa komšijama Makedoncima, selektor Lalatović bi mogao da pravi rotacije u ekipi, naravno i u odnosu na rivala, pa bismo možda mogli da gledamo Đurđevića i Ožegovića u špicu (razmotrimo i ovu opciju), što bi bila možda i najofanzivnija postava Orlića sa dva prava napadača.

Tada bismo iz 4-5-1 prešli na formaciju 4-4-2.

Andrija Živković (odigrao izuzetan meč) bi bio na desnoj strani uz pomoć Milana Gajića (pokazao kako moderan desni bek treba da izgleda na oba kraja terena, izuzetna  partija protiv Portugalaca), levo bi bio verovatno Mijat, a u sredini Grujić i Maksimović (naravno za tim konkurišu i pomenuti Lukić, Ristić i Meleg, svakako imaju dosta toga da ponude).

Činjenica da je Čavrić bio starter kod Lalatovića govori o tome koliko je bitan za našu igru. Za naredna dva meča (nadamo se i neki posle toga), selektor će morati da nađe formulu za izostanak fudbalera Slovana iz Bratislave.

Makedonci nas čekaju već za dva dana...

Sve vesti sa U21 Evropskog prvenstva u Poljskoj pročitajte OVDE.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Srđan PlavšićSrbija U21Srbijareprezentativni fudbalpoljska 2017Ognjen OžegovićMlada reprezentacijameđunarodni fudbalAleksandar Čavrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara