""
""

Mogao je Nemanja Matić da potpiše za Sao Paulo...

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.03.17. | 11:42

I tako nastavi bajkovitu priču Dejana Ramba Petkovića kao Srbinu koji je pokorio zemlju fudbala, kafe i sambe

Avgust 2013. godine. Stadion Luž, Lisabon. Finalna utakmica revijalnog turnira „Euzebio kup“. Na jednoj strani Benfika, na drugoj Sao Paulo. Gosti iz Brazila slave rezultatom 2:0 golovima u drugom poluvremenu, a pehar odlazi u ruke kapitena Rožerija Senija. Legende brazilskog fudbala, najboljeg strelca među golmanima, majstora slobodnih udaraca.

Izabrane vesti

Čuvenom golmanu je još tokom utakmice za oko zapao visoki, tanani momak koji je propisno namučio ofanzivce Sao Paula i „pohapsio“ veliki broj dodavanja, čime je sekao akcije brazilskih vedeta. I činio Benfiku dodatno opasnijom. Bio je oduševljen onim što je video. Ne zna mu ime, već samo broj na dresu. Sav uzbuđen trči ka treneru Paulu Autoriju još na stadionu, spreman da iznese jednu od retkih, ličnih želja. Hoće tog momka u avionu za Brazil.

Ono što, pak, legendarni Seni nije znao, jeste da mu ukus zaista jeste prefinjen. Izabrao je Nemanju Matića, u to vreme jednog od glavnih igrača Benfike, koga su već tada gledali Pari Sen Žermen, Real Madrid i Čelsi, odakle je i stigao na Luž dve godine ranije.
„Sećam se te utakmice kao da je juče bila. U prvom poluvremenu smo pregrmeli nekoliko protivničkih napada, a u drugom smo postigli dva gola i uzeli Euzebio kup. Sećam se tog momka, između 190 i 195 centimetara visokog, Benfikin vezista. Uh, imao je strašan talenat, igrao je s mnogo samopouzdanja. Glava podignuta, pogled usmeren samo unapred. Kako je samo dodavao lopte“, priseća se Seni detalja u razgovoru za brazilske medije i u dahu nastavlja:
„Videlo se odmah da je igrač daleko iznad proseka, ali nisam znao ko je. Kada se utakmica završila odmah sam otišao do trenera Autorija i rekao mu: 'Šefe, postoji li ikakva šansa da ovog momka povedemo u Brazil, da igra za Sao Paulo'. Bio sam zadivljen“.

Nedugo zatim Seni je dobio odgovor - gledao je u momka o koga se Čelsi ozbiljno ogrešio, zbog čega je iskeširao 25.000.000 evra da bi ga vratio na Stamford Bridž. I to nakon što ga se odrekao za samo pet miliona.
„Da, ubrzo sam shvatio da gledam u igrača od 30.000.000 evra. Shvatio sam i rekao sebi: 'Ipak nećemo dobiti Matića'. Danas, on je jedan od najboljih vezista na planeti“, uveren je čuveni golman.

A mogao je Matić, nekim čudnim spletom okolnosti, da zaigra u Brazilu i možda čak nastavi bajkovitu priču Dejana Ramba Petkovića - o Srbinu koji je pokorio zemlju fudbala, sambe i kafe. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

BenfikaČelsiEngleskaEvropaNemanja MatićPortugalPremijer ligaRožerio SeniSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara