""
""

Montreal pod punim gasom: Ferarijeve i Meklarenove turbo igračke za spas posrnule sezone!

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.16. | 12:33

Novi motori, zamenjeni turbo kompresori, i nešto čipovanja aduti su Ferarija, Meklarena i Red Bula za obaranje Mercedesa sa višegodišnjeg trona dominacije

Vest da će se u Montrealu na Velikoj nagradi Kanade gotovo svi timovi pojaviti sa poboljšanjima na bolidima nije nova. Sveži su detalji koji na svetlost dana iznose podatke vezane za najvljene  tehničke izmene.

Pre svega očekuje se da Ferari učini nešto konkretno, a iz Maranela stiže sveža vest da je ekipa postigla opipljiv napredak. Ferari će se na stazi pojaviti sa izmenjenim zadnjim vešanjem i novim turbokompresorima. Cilj Mauricija Arivabenea je da se Kimi Rajkonen i Sebastijan Fetel ubrzaju pri izlasku iz krivine i dobiju bolje performanse na dugim pravcima. Da, to je timu iz Maranela žestoko nedostajalo, pa bi u Montrealu mogli da vidimo potpuno novi Ferari. Tako je najavljeno iz Skuderije, jer se pokazalo da Ferari nije konkurentan čak ni kada nema Mercedesa na stazi.

Izabrane vesti

Meklaren u Montreal stiže takođe sa revidiranim turbinama, ali i sa imenjenim čipom za reprogram parametara u radu motora. Njihov motor do sada zaista do sada nije dobro radio, pa se u Vokingu nadaju da bi ova unapređenja mogla da stanu na kraj lošim performansama. Njihov najbolji rezultat je peto mesto Fernanda Alonsa, ali pošto to ni izbliza nije dovoljno za imidž koga gaji jedna od najslavnijih ekipa u istoriji Formule 1 u Vokingu je doneta odluka o radikalnim promenama tehnike.

I na kraju uz rezime da naglasimo da i Red Bul stiže put Velike nagrade Kanade sa novim Reno motorima što obećava uzbudljivu borbu budući da se trenutno sva koplja u najbržem cirkusu lome oko duela Mercedesa i Red Bula koje su po performansama bolida veoma blizu jedna druge.

(Foto:Action Images)


tagovi

Sebastijan FetelRed BulMercedesMeklarenMauricio ArivabeneKimi RajkonenFormula 1Fernando AlonsoFerari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara