""
""

Mornar slomio Budućnost i obradovao Zvezdu! Partizan sve dalje od četvrtog mesta...

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.01.18. | 14:55

Ekipa iz Bara slavila u velikom crnogorskom derbiju, crveno-belima sada treba da dobije sve utakmice do kraja, a da Budućnost doživi još jedan poraz kako bi plej-of dočekali na vrhu! Parnom valjku ovaj rasplet ne odgovara...

Košarkaši Mornara dobili su veliki crnogorski derbi i slomili Budućnost čime su dodatno zacementirali četvrto mesto na tabeli Jadranske lige - 87:81 (25:23, 23:25, 17:14, 22:19)

Izabrane vesti

Vesti iz Bara obradovale su odgovorne na Malom Kalemegdanu, pošto će Crvenoj zvezdi sada biti potrebno da dobije sve utakmice do kraja, uz još jedan poraz Budućnosti kako bi plej-of dočekala na vrhu! Rasplet sa crnogorskog primorja interesovao je i čelnike Partizana, ali sigurno neće biti zadovoljni konačnim ishodom. Jer, Mornar je pobedom napravio ogroman korak napred ka overavanju četvrte pozicije, koja obezbeđuje plej-of i sigurno učešće u Evropi naredne sezone.

Crno-beli sada imaju dve pobede zaostatka od Mornara, ali i utakmicu manje, s tim da Barani imaju bolji skor u međusobnom okršaju. To znači da je Partizanu potrebno da Mornar izgubi tri utakmice do kraja, uz sve pobede tima Nenada Čanka, kako bi se domogli četvrtog mesta. 

Mornar je do velike pobede stigao iako veći deo meča nije mogao da računa na svog najboljeg igrača Dereka Nidama. Osim što je u ranoj fazi utakmice zaradio četiri faula, Nidam je ovog nedeljnog popodneva bio potpuno van ritma, pa je utakmicu završio sa svega sedam poena (3/8 iz igre, 1/6 za tri). Jednu od najvećih rola dosadašnje karijere imao je Nemanja Vranješ koji je protiv bivšeg kluba ubacio čak 19 poena (4/8 za tri), a odlične partije pružili su i Strahinja Mićović, Vukota Pavić i Uroš Luković. Svi su ubacili po 11 poena!

Kod Budućnosti najefikasniji bio je Nemanja Gordić sa 22 poena, Nikola Ivanović je ubacio 17 poena, ali su nedostajali poeni Kajla Lendrija (bez učinka), Danila Nikolića (pet) i Suada Šehovića (dva). Bombastično pojačanje Budućnosti Džastin Doelman odigrao je svega četiri minuta i ubeležio je samo jedan skok.

Utakmica je ušla u pravu dramu, uprkos Mornarovoj kiši trojki (12/27), ali Budućnost nije uspela da nagradi dobru igru u odbrani tokom presudnih minuta sigurnim rešenjima u napadu. Možda i glavnu ulogu u poslednja tri minuta utakmice imao je Uroš Luković. Nekadašnji igrač Partizana ovaj period igre otvorio je sa dva promašena slobodna bacanja, da bi potom pogodio važnu dvojku iz alej-upa, što je prethodilo velikoj blokadi na Danilu Nikoliću. Posle ozbiljne drame u naredna dva minuta, Luković je pogodio slobodno bacanja vredno pobede, da bi tačku na utakmicu stavio Vranješ takođe sa penala.

Budućnost je u poslednjih 40 sekundi bio bez poena. Tačnije još od Gordićeve trojke za 84:79. Poraz je bio neizbežan...

UTAKMICE BUDUĆNOSTI DO KRAJA ABA LIGE:

3. februar: Cedevita - Budućnost
11. februar: MZT - Budućnost
4. mart: Partizan - Budućnost
10. mart: Budućnost - FMP

UTAKMICE CRVENE ZVEZDE DO KRAJA ABA LIGE:

29. januar: Crvena zvezda - Partizan
5. februar: FMP - Crvena zvezda
12. februar: Crvena zvezda - Zadar
5. mart: Igokea - Crvena zvezda
12. mart: Crvena zvezda - Cibona

BA LIGA - 18. KOLO

Subota

Olimpija - Cedevita 65:64
/Horvat, Morgan 12 - Musa 24/

Nedelja

Mornar - Budućnost 87:81
/Vranješ 19 - Gordić 22/

19.00: (1,55) Cibona (14,5) FMP (2,70)

Ponedeljak
18.00: (1,60) Igokea (14,5) Zadar (2,55)

21.00: (1,20) Crvena zvezda (19,0) Partizan (5,00)

Utorak
20.00: Mega Bemaks - MZT 

* Kvote su podložne promenama


tagovi

Uroš LukovićStrahinja MićovićNikola IvanovićNemanja VranješNemanja GordićJadranska ligaBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara