"Kvinsi Miler je spreman za izazov"
"Kvinsi Miler je spreman za izazov"

Može biti samo jedan! Zvezdina overa ili poslednji Cedevitin trzaj?

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.03.16. | 09:45

Ima li Crvena zvezda snage da obezbedi prolaz u finale na mestu gde je uzela prvu šampionsku titulu u Jadranskoj ligi?

Kvinsi Miler je spreman za izazov

Brutalni raspored utakmica i putovanja nije imao milosti prema Crvenoj zvezdi, a tek što su pregrmeli „izlet“ do Malage i jako težak susret sa Unikahom, košarkaše crveno-belih sada čeka drugi meč polufinala Jadranske lige protiv Cedevite (TV Arenasport, 20.00).

Izabrane vesti

Sudeći po svemu dosad viđenom u duelima dva ljuta protivnika u regionalnim okršajima, sledi još jedno taktičko nadmudrivanje dvojice stratega, Dejana Radonjića i Veljka Mršića, sve do poslednjeg zvuka sirene. 

Zvezdina paklena nedelja: Ceo jedan dan puta odlazi na 12.030 kilometara!

Za tim sa Malog Kalemegdana dvoboj sa Cedevitom predstavlja samo još jedan u nizu izuzetno teških mečeva koji će trajati sve do početka aprila, dok je Cedeviti posle nedovoljno dobrih izdanja u Evroligi praktično preostalo samo da se bori za finale regionalnog takmičenja. Neuspeh bi mnogo toga promenio u radu hrvatskog šampiona, jer bi poraz praktično značio i opraštanje od Evrolige. 

(SVE KVOTE ZA OVU UTAKMICU POGLEDAJTE OVDE)

Na mestu na kojem je prošle sezone overila prvu titulu jadranskog šampiona Crvena zvezda pokušaće da napravi još jedan veliki uspeh, uprkos velikoj potrošnji energije kojoj je izložen kompletan tim.

"Očekuje nas najvažnija utakmica u sezoni, protivnik je izuzetno kvalitetan, prvi meč je rešavan na jednu loptu i sada očekujem još težu utakmicu. Stvarno smo premoreni, puno energije smo potrošili, ali nadam se da ćemo uspeti da iznesemo utakmicu jer je mnogo važna", poručio je Marko Simonović dan pre utakmice. 

Zvezda utakmicu dočekuje u odličnoj formi, posle tri velika skalpa uzeta upravo Cedeviti, potom i Panatinaikosu i Unikahi. Jedinu problematiku, pored umora, pravi i manja povreda Tarensa Kinzija, koji će ipak biti spreman za veliki izazov u Zagrebu.
"Čeka nas još jedan u nizu teških mečeva koje imamo u ovom periodu, utakmica sa Panatinaikosom, Cedevitom, Unikahom... Upravo zato smo došli ranije u Zagreb, kako bismo se na pravi način pripremili na novo veliko iskušenje. Cedevita je u odličnoj formi, odigrali su izvanredno u Beogradu, takođe i meč u Istanbulu protiv Efesa. Znamo se jako dobro i za pobedu ćemo morati da odigramo jako kvalitetno", izjavio je trener Dejan Radonjić.

S druge strane Vitamini se nalaze u seriji loših rezultata, pošto su u poslednjih sedam mečeva upisali čak šest poraza. Ali Zvezdi kao opomena ostaje činjenica da je ekipi Veljka Mršića falila samo jedna dobra realizacija Džejkoba Pulena u poslednjim sekundama da dođe do velikog brejka u Beogradu, pred prepunim tribinama dvorane Pionir. Zbog toga se zagrebački sastav ne predaje unapred, već najavljuje juriš na trijumf. 
"Priterani smo uz sam zid i ukoliko želimo da nastavimo takmičenje na Jadranu moramo dobiti drugi duel. I pored prvog poraza mogu reći da smo u dobroj formi, da ispred sebe imamo Zvezdu koja ima odličan roster i da nam neće biti lako da izjednačimo rezultat", kaže Veljko Mršić.

Najveća Zvezdina pretnja - Džejkob Pulen

Hrvatski šampion drastično je pao pod naletom brojnih obaveza na više frontova, a zanimljivo je da je u poslednjih osam evroligaških utakmica kod kuće upisao čak sedam poraza (Olimpijakos i Efes u prvoj fazi, Armani, Lokomotiva, Panatinaikos, Darušafaka i Unikaha u Top 16). Takođe, u  2016. godini u Zagrebu jedini veći skalp skinut je Efesu, dok su ostale pobede bile ubeležene protiv daleko slabijih protivnika (MZT, Metalac, Tajfun).
"Crveno-beli su trijumfom nad Unikahom praktično obezbedili sledeću fazu elitnog takmičenja. Sad sve drže u svojim rukama i biće maksimalno okrenuti našem duelu, zato su i tražili pomeranje meča sa ponedeljka na utorak. Pokušaće da sve reše u dve utakmice, ali mi smo tu da im pokvarimo planove", dodao je Mršić.

Ovo je trenutak odluke za dva velika regionalna kluba. Crvena zvezda će pokušati da pronađe dobitnu formulu kako bi iskoristili protivnikovu najveću slabost (čitaj: domaći teren), dok će Cedevita imati priliku za poslednji trzaj u nameri da se spase ono što se spasti može. 

Ali, može biti samo jedan.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Veljko MršićPlej-of Jadranske ligeJadranska ligaDejan RadonjićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara