"LALATOVIĆ, JOVIĆ I DESPOTOVIĆ"
"LALATOVIĆ, JOVIĆ I DESPOTOVIĆ"

MOZZART ISTRAŽIVANJE: Samo Alborg gori od Zvezde!

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.11.14. | 12:00

Tim Nenada Lalatovića trenutno drugi najneefikasniji aktuelni šampion u Evropi. Slabiji golgeterski učinak ima samo danski prvak sa prosekom 1,07 golova po meču

LALATOVIĆ, JOVIĆ I DESPOTOVIĆSuva statistika ponekad definitivno može da ogoli istinu! Jadikovao je trener Crvene zvezde Nenad Lalatović još pre početka priprema za ovu sezonu da bi (ne)efikasnost mogla da predstavlja Ahilovu petu renoviranog tima, podsećao na podatak da je tandem napadača Abiola Dauda - Dragan Mrđa u prošloj sezoni postigao 30 golova. Ispostavilo se da je mladi stručnjak bio u pravu, pošto je Crvena zvezda trenutno drugi najnefikasniji aktuleni šampion u evropskim okvirima.

Crveno-beli u prvenstvenim mečevima prosečno postižu 1,25 golova, i u tom segmentu jedino je danski Alborg slabiji od kluba sa Marakane. Zvezda je u istoj ravni sa albanskim Skenderbegom koji će teško ponoviti dostignuća iz prošle sezone, dok su svi ostali vladari daleko ispred.

Izabrane vesti

Sjajan početak sezone crveno-belih bio je, pre svega, posledica odlične igre u defanzivi. Golman Predrag Rajković poklekao je tek posle 597 minuta u duelu sa Voždovcem, a tokom septembra Zvezda je uz Domžale i Barselonu bila jedina ekipa na Starom kontinetu koju rivali nisu uspeli da matiraju. Međutim, priču o super defanzivi zamenila je saga o neverovatnim promašajima Zvezdinih napadača, golgeterskoj suši koja je Crvenu zvezdu bacila na začelje evropskih šampiona kada je reč o napadačkom učinku. I ne samo to: serijal ovojesenjih promašaja ponovo je Zvezdu bodovno odvojio od lidera Jelen Superlige.

Bilo bi, međutim, nepošteno da za sve navede turobne podatka prst krivice bude uperen ka Rakiću, Despotoviću i mladom Joviću. Zvezdini napadači poste 576 minuta, još od meča sa Novim Pazarom, ali Zvezda je odlaskom Nenada Milijaša izgubila jakog ofanzivnog aduta. Igrači koji bi trebalo da nadomeste njegov golgeterski učinak - Ristić, Katai i Bosančić - i dalje su bez gola u zvaničnim mečevima. To je Lalatović apostrofirao posle remija sa ukusom poraza u duelu sa Čukaričkim
Imate primer Matića iz Čukaričkog. On je već postigao šest ili sedam golova u ovoj sezoni. Zna da se pojavi iz drugog plana, da osvoji takozvanu drugu loptu i udarcem sa distance ugrozi rivala... Sa druge strane naši vezni igrači nisu postigli gol od kada je Milijaš otišao u Manisu. Međutim, ne mogu da ih toliko krivim. Znate da nisu prošli pripreme,  poručio je trener Crvene zvezde Nenad Lalatović.

Ofanzivnu sterilnost uslovio je i golgeterski post Nejca Pečnika koji je bio prekomandovan i na poziciju desnog beka. Slovenački reprezentativac je prošle sezone u ovo vreme postigao već četiri gola, i predstavljao velikog aduta Slaviše Stojanovića.

Zvezda je već krenula u potragu za pojačanjima u ofanzivnom delu tima. Pominje se da su crveno-beli zainteresovani za reprezentativca Mađarske Nemanju Nikolića kao i iskusnog Slovenca Milivoja Novakovića. Do tada Lalatoviću ostaje da gleda u nebo i nada se da će crveno-beli profunkcionisati pred protivničkim golom.
„Ne znam koliko nam je šansi potrebno. Jeste, Čuka se sjajno branila, ali mi smo pogađali prečke, spoljni deo mreže… Lopta jednostavno nije htela u gol. Ali i to mora da se zasluži. U protekle dve nedelje posle svakog treninga ostanu da rade i Đorđe Rakić i Luka Jović i Đorđe Despotović“, rekao je Lalatović.

 

PROSEK POSTIGNUTIH GOLOVA AKTUELNIH ŠAMPIONA U OVOJ SEZONI

Skenderbeg Korča (Albanija) – 1,25

Banants (Jermenija) – 1,33

Red Bul Salzburg (Austrija) – 3,2

Karabag (Azerbejdžan) – 1,8

BATE Borisov (Belorusija) – 2,1

Anderleht (Belgija) – 1,66

Zrinjski (Bosna i Hercegovina) – 1,54

Ludogorec (Bugarska) – 2,06

Dinamo Zagreb (Hrvatska) – 2,33

Apoel (Kipar) – 1,9

Sparta Prag (Češka) – 1,43

Alborg (Danska) – 1,07

Mančester Siti (Engleska) – 2

Levadija (Estonija) – 3,11

Rabotnički (Makedonija) – 1,73

HB (Farska Ostrva) – 2,19

Helsinki (Finska) – 2,36

PSG (Francuska) – 1,91

Dinamo Tbilisi (Gruzija) – 1,9

Bajern (Nemačka) – 2,45

Olimpijakos (Grčka) – 2,11

Debrecin (Mađarska) – 1,29

KR (Island) – 1,81

Makabi (Izrael) – 3,16

Juventus (Italija) – 2,27

Aktobe (Kazahstan) – 1,63

Ventspils (Letonija) - 2,08

Žalgiris (Litvanija) - 2,44

Didelanž (Luksemburg) - 2

Valeta (Malta) - 1,73

Šerif (Moldavija) - 2,15

Sutjeska (Crna Gora) - 2

Ajaks (Holandija) - 2,33

Kliftonvil (Severna Irska) - 2

Stromgotset (Norveška) - 1,6

Legija (Poljska) - 2,05

Benfika (Portugal) - 2,3

Sent Patrik (Republika Irska) - 2

Steaua (Rumunija) - 2,21

CSKA (Rusija) - 2,23

La Florita (San Marino) - ,63

Seltik (Škotska) - 2,1

Crvena zvezda (Srbija) - 1,25

Slovan (Slovačka) - 1,4

Maribor (Slovenija) - 1,56

Atletiko (Španija) - 1,82

Malme (Švedska) - 1,97

Bazel (Švajcarska) - 2,13

Fenerbahče (Turska) - 1,44

Šahtjor (Ukrajina) - 2

Nju Saints (Vels) - 3,07

(Foto Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaĐorđe RakićEvropaLuka JovićNejc PečnikNenad LalatovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara