""
""

Mršić čestitao Zvezdi plasman u Evroligu: Zasluženo ide u elitu

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.16. | 22:52

"U sportu pitanje života i smrti je preterano. To je ipak samo sport. Mi smo pre dve sezone igrali Evrokup, a dve godine smo igrali Evroligu, Nažalost, sada je pravilo da samo jedna ekipa igra u Evroligi"

Cedevita je podbacila u najvažnijoj utakmici u sezoni. Hrvatski šampion pružio je jednu od najslabijih partija u poslednje vreme i Crvenoj zvezdi dozvolio da gotovo nesmetano dođe do finala Jadranske lige, ali i plasmana u Evroligu. Međutim, trener Vitamina Veljko Mršić smatra da je lako moglo biti i drugačije.
"Prvo poluvreme smo igrali dobro i trebalo je da imamo i veću razliku. Promašili smo mnogo otvorenih šuteva, pogotovo za tri poena. U drugom poluvremenu je do izražaja došla veća fizička moć rivala, a mi smo, uz promašaje trojki, počeli da mašimo i slobodna bacanja. U završnici, kada smo se vraćali, Miler je pogodio važan ulaz, a Lazić trojku koja je rešila utakmicu", rekao je Mršić koji je u završnici utakmice na klupi ostavio Bilana i Babića, dva ponajbolja igrača u sezoni.
"Ne tražimo alibi što oni nisu bili na terenu. U tom trenutku sam procenio da mi je Žganec potreban na terenu da podigne agresivnost u odbrani. To smo i učinili, vratili smo se u igru, ali su oni uspeli da pogode kada je trebalo".

Izabrane vesti

Bilan i Babić bili su na klupi jer tokom utakmice nisu pružili dobru igru, a podbacila je i većina igrača Cedevite. Izgledalo je kao da nisu dovoljno ambiciozni u najvažnijoj utakmici sezone.
"Momci su se trudili. Dogode se takve utakmice u kojima jednostavno ne ide. Protivnik je brži, jači, ali jednostavno ne ide. Mi smo dolazili do nekoliko otvorenih šuteva, ali nismo pogađali, a počeli smo da promašujemo i slobodna bacanja. Ne bih se složio da su igrali nedovoljno ambiciozno. Kada susrećeš protivnika koji je jači od vas, onda može izgledati da se ne trudiš dovoljno. Fizički odnos i atletika je na strani Zvezde i zasluženo su pobedili".

Srpske novinare zanimalo je kako Mršić vidi Cedevitu u sledećoj sezoni, kada neće igrati Evroligu. Istakli su kako je to za Zvezdu "pitanje života i smrti".
"U sportu pitanje života i smrti je preterano. To je ipak samo sport. Mi smo pre dve sezone igrali Evrokup, a dve godine smo igrali Evroligu, Nažalost, sada je pravilo da samo jedna ekipa igra u Evroligi, a to će zasluženo biti Zvezda".

Mršić je prokomentarisao i odnos između Evrolige i Fibe.
"Mi smo tu mali igrači koji će igrati onako kako neko drugi odluči. Mi smo ti koji će raditi ono što je neko drugi zamislio".

Piše: Emir Fulurija
(www.germanijak.hr)

(FOTO: MN Press)


tagovi

Veljko MršićPlej-of Jadranske ligeJadranska ligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara