""
""

Mrzim Arsenal! Venger jedno priča, drugo radi

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.01.18. | 15:35

Adebajor o odlasku iz Londona i onoj proslavi u dresu Sitija

Napadač turskog Bašakšehira Emanuel Adebajor izjavio je da je Žoze Murinjo najiskreniji trener sa kojim je sarađivao u karijeri, što nikako ne može da kaže za Arsena Vengera.

Napadač iz Togoa je radio s portugalskim stručnjakom samo šest meseci 2011, dok je bio na pozajmici u Realu iz Mančester Sitija, dok je dres Tobdžija nosio tri sezone (2006-2009).
Uvek ću imati poštovanje prema Murinju. On je najiskreniji trener sa kojim sam sarađivao i izuzetak je u odnosu na većinu trenera. Dok sam bio u Arsenalu Venger me je jednom pozvao u kancelariju i rekao da ne računa na mene, dok je sutradan na konferenciji za novinare izjavio kako sam ja tražio da napustim klub zbog unosne ponude Mančester Sitija. Od tada mi ni Arsenal kao klub nije više drag, mrzim ga“, izjavio je Adebajor.

Izabrane vesti

On je jula 2009. prešao iz Arsenala u Mančester Siti, a na prvoj utakmici protiv bivšeg kluba pogodak je proslavio ispred gostujućih navijača uz provokaciju, zbog koje je kasnije novčano kažnjen.
Pitate me šta mi je tad prolazilo kroz glavu. Zatvorenik je izašao. Slobodan je. Eto, to se desilo. Nema problema, možete da me vređate, ali ne možete da pevate kako moj otac pere slonove. To je za mene bilo neprihvatljiv, želeo sam d aim pokažem da osoba koju vređaju i dalje ima šta da pokaže. Doveli su me za 4.000.000 funti, prodali za 27.000.000 i opet me nazivali pogrdnim imenima, usput verujući da sam ih napustio zbog love“, besan je Adebajor.

Adebajor je počeo karijeru u Mecu, a u karijeri je još nastupao za Monako, Totenhem i Kristal Palas.

Za reprezentaciju Togoa odigrao je 80 utakmica, postigao 31 gol i predvodio selekciju do istorijskog plasmana na Mundijal u Južnoj Africi 2010. godine.

(FOTO: Action images)


tagovi

Arsen VengerArsenalEmanuel AdebajorEngleskaEvropaPremijer ligaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara