""
""

Muk u Kaliju: Kardinal u poslednjoj sekundi oteo pobedu domaćinu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.09.16. | 09:12

Za poslednji napad Portugalije ostalo je 2,8 sekundi, lopta je stigla do Kardinala, koji je udarcem iz okreta uz bukvalno zvuk sirene zatresao mrežu Kolumbije i utišao zvižduke kolumbijske publike - 1:1

Spektakl u Kolumbiji je počeo, a već prvog dana Svetskog prvenstva u futsalu viđena je neviđena drama. Turnir je otvorila utakmica između Kube i Egipta, u kojoj su Egipćani demostrirali silu (7:1). Potom su Rusi srušili neugodne Tajlanđane (6:4), dok je u uvertiri velikog spektakla u Kaliju Panama savladala Uzbekistan (3:1). Ipak, tek onda je usledilo ono pravo - derbi prvog dana takmičenja i okršaj između domaćina Kolumbije i Portugalije u Kiliseu El Pueblo u Kaliju, koji je nakon velike drame završen rezultatom 1:1.

Izabrane vesti

Golovi su postignuti u uvodnim i poslednjim sekundama meča, ali daleko više razloga za zadovoljstvo imaju Portugalci, koji su upravo selekciju Srbije eliminisali u baražu, jer su do gola stigli u bukvalno poslednjim sekundama utakmice. Domaća publilka je bila na nogama već u 29. sekundi utakmice. Julijan Dijaz je fenomenalnom loptom preko kompletne odbrane domaćina na drugoj strani pronašao najboljeg igrača ovog tima Angelota Kara, koji je udarcem iz prve poslao loptu iza leđa Bebea.

Kolumbijci su čitav posao mogli da reše samo dva minuta kasnije, kada upravo Karo nije uspeo da sprovede loptu u praznu mrežu portugalskog gola. Inicijativa domaćina je trajala do kraja prvog poluvremena i uvodnim minutima nastavka, a onda su Portugalci, predvođeni velemajstorima Rikardinjom i Kardinalom počeli da bombarduju gol domaćeg tima. Najveća zvezda evropskog prvenstva u Beogradu uzdrmala je preču kolumbijskog gola 12. minuta pre kraja utakmice, a dva minuta kasnije udarac Kardinala ukrotio je odlični Njanjez.

Ovde nema slabih igrača, ovo su dani majstora: Njih 336 deli isti san, a to je svetska titula!

Portugalski rafal nije prestajao do poslednje sekudne, gađao je Migel, pa ponovo Kardinal, ali se činilo da odlični čuvar mreže ima rešenje za svaki udarac selekcije Žorža Braza. Ipak, nije ga bilo za onaj poslednji. Za poslednji napad Portugalije ostalo je 2,8 sekundi, lopta je stigla do Kardinala, koji je udarcem iz okreta uz bukvalno zvuk sirene zatresao mrežu Kolumbije i utišao zvižduke u Kaliju.

Turnir nije mogao da započne na bolji način, a pravi spektakl se očekuje i večeras, kada se u Bukaramangi budu sastali Ukrajina i prvi favortit Brazil, predvođen fenomenalnim Falkaom. Ništa manje uzbuđenja neće biti ni u okršaju Paragvaja i Italije.

REZULTATI:

Grupa A:
Uzbekistan - Panama 1:3
Kolumbija - Portugalija 1:1

Grupa B:
Kuba - Egipat 1:7
Tajland - Rusija 4:6

(FOTO: Screen shot)


tagovi

SP u futsalureprezentativni fudbalKardinalAngelot Karo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara