"Ipurua stadion"
"Ipurua stadion"

Muke siromašnih: Najskuplje pojačanje u istoriji Eibara potpisalo minut posle roka, zato nema 150.000 ni za Bastona

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.16. | 14:51

Baskima baš nije lepo krenuo februar

Ipurua stadionVelike sujete, posebni zahtevi, cenkanje oko miliona... Sve to navikli smo da čitamo kad su u pitanju najveći klubovi Evrope. Nekako je i normalno da se o njima najviše piše. Ali oni koji ne spadaju u tu grupu aristokrata svakodnevno imaju mnogo manje, prizemnije probleme što možemo da vidimo i na primeru Eibara.

Čak u dva slučaja. Prvi je u stvari uzrok za drugi. Eibarovo najskuplje pojačanje u istoriji kluba Kike, koji je stigao iz Midlzbroa, neće moći da igra pre početka sledeće sezone! Jer...
"Dolazak Kikea je sjajna stvar. Ali bilo bi još bolje da smo ga završili pre no što se prelazni rok zatvorio", požalio se novinarima sportski direktor Fran Garagarza.

Izabrane vesti

O čemu se radi? Midlzbro je prihvatio ponudu Eibara, ali se onda javio Vulverhempton sa više para. Naravno, Boro je Baskima preneo da nema ništa od posla, samo da bi Kike vratio španski klub u igru odbivši da karijeru nastavi na Molinou. U 21.40 Eibar je dobio novi poziv - Boro je sada bio voljan na saradnju, pod uslovom da se ponuda uveća. To se i desilo, Eibar je sve formalnosti završio do 23.43, ali se dokumentacija iz Engleske vratila posle ponoći.

Verovali ili ne - minut posle ponoći! A malima se ne gleda kroz prste.

U Eibaru, doduše, ne kukaju. Kike je za njih veliko ime, želeo je po svaku cenu na Ipuruu, pa će biti veliki zalog za neke naredne sezone. Ali tu je i začkoljica. Pošto je Eibar morao da na račun Boroa prebaci za svoje mogućnosti neuobičajeno velik iznos novca - koji se i dalje krije od javnosti - Borha Baston neće moći da u subotu igra protiv madridskog Atletika.

Baston je, naime, igrač Eibara na pozajmici u Baskiji, a prilikom potpisivanja takvog ugovora Jorgandžije su se zaštitile nesvakidašnjom klauzulom. Ako Eibar želi da Baston igra na "Visente Kalderonu" mora da madridskom klubu plati 150.000 evra. Smešna suma u modernom fudbalu, ali ne baš za Eibar, posebno ne posle dovođenja Kikea.

Stoga Baski nisu imali druge - najbolji strelac Armerosa odmaraće za vikend. Zanimljivo, ova klauzula je važila samo za susret dva tima u Madridu, ali ne i na Ipurua stadionu gde je Baston normalno igrao.


tagovi

ŠpanijaPrimeraKikeEvropaEibarBorha BastonAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara