""
""

Mundijal u brojkama: Milion turista posetilo Brazil, 20.000 novinara je izveštavalo...

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.07.14. | 12:30

Interesantne cifre prikazane javnosti po završetku Svetskog prvenstva...

Brazil nije osvojio toliko sanjani šesti trofej prvaka sveta, ali zato može da se smatra pobednikom u organizaciji jednog od najlepših Mundijala u istoriji, poručila je danas predsednica Brazila Dilma Rusef.
"Naša zemlja se može smatrati pobednikom u organizaciji prvenstva sveta. Sigurna sam da je ovo bio jedan od najboljih šampionata planete do sada. Imali smo Mundijal nad Mundijalima", rekla je Rusef.

Ona je istakla da su mnogi govorili kako Marakana neće biti gotova "do 2038. godine", kao i da na aerodromima u Brazilu "vlada haos" i da oni neće imati dovoljno kapaciteta da prime milione navijača.

Izabrane vesti

Predsednica Brazila je priznala da je "problem" ponižavajući poraz Brazila protiv Nemačke u polufinalu od 7:1, ali je podsetila na staru kinesku poslovicu koja kaže da je "poraz majka svih pobeda".

Smatran za jednog od favorita na Mundijalu, Brazil je na kraju zauzeo tek četvrto mesto, pošto je izgubio i u meču za treće mesto od Holandije sa 3:0.
"Izgubili smo trofej, ali je Brazil osvojio pehar organizacijom takmičenja kojoj se divi čitav svet", rekla je Rusef.

Brazil je ugostio oko milion turista iz celog sveta tokom 30 dana koliko je trajao Mundijal.

Više od tri miliona Brazilaca je prisustvovalo utakmicama na svih 12 stadiona na Mundijalu koji je pratilo oko 20.000 novinara.

Kako je navedeno, oko 16,7 miliona putnika je prevezeno avionom u Brazilu tukom Mundijala uz istorijski rekord od 572.000 osoba u jednom danu, što su podaci brazilskog civilnog vazduhoplovstva.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalJužna AmerikaDilma RusefBrazil2014Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara