""
""

Mundijalito: Kad Brazil igra fudbal onda duva oluja! Akcije iz Barse i kopirani golovi Nejmara zgromili Senegal (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.06.15. | 09:45

Selekao deveti put u finalu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina - 5:0

Dva puta na penale, a onda eksplozija za finale! Brazil je prvi finalista Mundijalita, pošto je u maltene neravnopravnoj borbi sravnio sa zemljom Senegal i posle ubedljivih 5:0 došao u priliku da se bori za osvajanje planetarne krune na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina na Novom Zelandu.

Ako se protiv Urugvaja i Portugalije provukao boljim izvođenjem jedanaesteraca (oba puta bilo 0:0 posle 120 minuta) Selekao je u Krajstčerču pokazao sav talenta i za 20. maj zakazao duel sa boljim iz duela Srbija - Mali.

Izabrane vesti

Protiv Afrikanaca je blistala nova nada Atletiko Paranensea Markos Giljerme, bio je dovstruki strelac (7,78) i najbolji pojedinac meča u kome je Brazil pitanje pobednika rešio za samo 19 minuta, jer je već do tad vodio sa 3:0. Osim njega, strelci su bili Korea (autogol u petom), Boskilija (19) i Horhe (35).

Lepota fudbala koju su prezentovali Brazilci ogleda se u akcijama nalik Barseloninim, što po krilu, što kroz sredinu, posle čega su lako dolazili u situacije da matiraju nesrećnog golmana Sija, a pravo zadovoljstvo je bilo gledati pogodak levog beka Flamenga Horhea, koji je u stilu Nejmara pogodio za 4:0

Brazil je igrao bez nekoliko važnih igrača, poput Žerson, Kendija, Karlosa i Žudivana, ali mu to nije smetalo da se plasira u deveto finale Mundijalita (pet puta bio šampion), dok Senegal nije mogao da se nosi sa Južnoamerikancima, između ostalog i zbog činjenice da je u 44. minutu isključen Eliman Sise, ali i da je Sidi promašio dva zicera, jednom tukavši u prečku.


tagovi

reprezentativni fudbalReprezentacija BrazilaMundijalitomeđunarodni fudbalGiljermeBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara