Mundijalski rafal za Krstajićevu glavobolju: Pogađali Ljajić, Milivojević, Kostić, Mitrović, Tošić, Jović… (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.04.18. | 10:55

Orlovi izuzetno raspoloženi u finišu sezone, pa je pred Mladenom Krstajićem izuzetno teška odluka

Kako se bliži Mundijal u Rusiji kandidati za dres Orlova igraju sve konstantnije, a protekli vikend obeležio je i veliki broj srpskih strelaca u najjačim evropskim ligama. Protivničke mreže pogađali su Adem Ljajić, Luka Milivojević, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović, Duško Tošić i Luka Jović, pa je jasno da selektoru Mladenu Krstajiću neće biti nimalo lako kada bude formirao ekipu za predstojeće okupljanje i završne pripreme za Svetsko prvenstvo.

Najefektniji pogodak bez premca je postigao Luka Milivojević. Nejfikasniji igrač sredine terena u Premijer ligi stigao je do brojke od 10 postignutih golova, a ovaj s početka drugog poluvremena iz slobodnog udarca po mnogima je bio i najefektniji do sada. Kada smo već ko Premijer lige, treba pomenuti i akciju Sautemptona u Londonu, koju je pokrenuo Dušan Tadić dodavanjem u prostor za Sedrika Soareša, posle kojeg je mrežu Tobdžija tresao Šejn Long. Nemanja Matić je dražao kontrolu u veznom redu Junajteda, koji je na Etihdadu pokvario proslavu titule gradskog rivala (3:2).

Izabrane vesti

Finiš Čempionšipa apsolutno prolazi u znaku Aleksandra Mitrovića. Najbolji igrač drugoligaškog ranga engleskog fudbala za mart, nastavio je fantastičan rafal u dresu Fulama. Njegov pogodak presudio je Šefild Venzdeju u prethodnom kolu. Bio je to deveti pogodak igrača na pozajmici iz Njukasla, koji je definitivno napravio sjajan posao odlaskom na Krejven Kotidž. Ako ovako nastavi, biće glavno oružje Orlova na Mundijalu. Marka Grujića nije bilo u protokolu Kardifa za meč sa Vulverhemptonom.

Ono što verovatno posebno raduje selktora Srbije, ali i ljubitelje fudbala u našoj zemlji jeste povratak u formu Adema Ljajića. Izadanak Partizanove škole fudbala zaradio je šansu kod trenera Torina Valtera Macarija i iskoristio je na pravi način. Njegov pogodak na Olimpiku u 36. minut presudio je Interu.

Kada smo kod “Italijana” Sergej Milinković Savić je odigrao čitav meč za Lacio u pobedi nad Udinezeom (2:1), dok je Dušan Basta čitav meč presedeo na klupi za rezervne igače. Kapiten Aleksandar Kolarov dobio je slobodno od trnera Rome Euzebija di Frančeska u utakmici sa Fjorentinom, ali je silom prilika, zbog lošeg rezultata Vučice morao na teren u 58. minutu, ali je Vučica ipak ostala bez bodova. Jagoš Vuković je bio na terenu svih 90 minuta u pobedi Verone nad Kaljarijem (1:0).

Sjajne vesti stižu i iz Bundeslige, gde su golove postizali Filip Kostić i Luka Jović. Standardni ofanzivni vezista reprezentacije Srbije dao je veliki doprinos u pobedi Hamburgera nad Šalkeom (3:2), dok je Luka Jović još jednom pokazao da predstavlja ozbiljnu konkurenciju Mitroviću i Prijoviću u špicu napada. Zvezdin đak je postigao osmi pogodak za Ajntraht u Bundesligi, a računajući i mečeve mlade reprentacije Srbije u seriji je od šest pogodaka na poslednjih pet utakmica. Njegov saigrač Mijat Gaćinović odigrao je poslednjih pola sata u utakmici sa Hofenhajmom. Miloš Veljković je odigrao svih 90 minuta u dresu Verdera na gostovanju u Hanoveru, dok je Matija Nastasić u pomenutom meču između Hamburgera i Šalkea igrao 75 minuta.

Duško Tošić pored standardno dobro obavljenog posla u defanzivi Bešiktaša uspeva da održi i ritam postizanja pogodaka. On je u ubedljivom slavlju nad Gectepeom postigao ukupno četvrti gol u ovoj sezoni u turskom prvenstvu. Doskorašnji kapiten Orlova Branislav Ivanović igrao je svih 90 minuta za Zenit u ovom kolu, baš kao i Nikola Maksimović za Spartak. Ivan Obradović je ponovo bio standardan u dresu Anderlehta, dok je Uroš Spajić doživeo povredu na gostovanju u Šarlroi i neće ga biti dve nedelje na terenu.

Ipak, treba napomenuti i veliki povratak Lazara Markovića, koji je posle godinu dana odigrao meč od 90 minuta i zabeležio asistenciju. Andrija Živković i Ljubomir Fejsa su bili na visini zadatka u dresu Benfike. Nemanja Radoja je ušao u finišu utakmice između Selte i Sevilje, dok Voljareal i Antonio Rukavina večeras dočekuju Bilbao. Nemanja Gudelj je odigrao čitav meč za Guangdžou Evergande u pobedi nad Šandongom.

Mundijal u Rusiji počinje 14. juna, a reprezentacija Srbije prvi meč u grupi igra protiv Kostarike 17. juna od 14 časova po našem vremenu. U grupi E nalaze se još i Švajcarska i Brazil.

Foto: Action images


tagovi

Rusija2018Mundijal 2018Adem LjajićLuka MilivojevićFilip KostićAleksandar MitrovićDuško TošićLuka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara