""
""

MUNDIJALSKI TIP: SAD - Portugalija

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.06.14. | 16:40

Verujemo da će puleni Paula Benta uspeti da dobiju ovaj susret! Jednostavno, uprkos svim slabostima koje su iskazali protiv Nemaca i iznuđenim izmenama u startnoj postavi koje je njihov selektor morao da napravi Portugalci su kvalitetniji od rivala, a i CR7 ne može da odigra lošije nego u prvom meču

Reprezentacija Portugalije otišla je u Brazil kao favorit iz drugog plana, a uoči ove utakmice u opasnosti je da se pridruži Španiji, Engleskoj i još nekim manje zvučnim ekipama koje su svoju mundijalsku misiju završile već u fazi po grupama.

U uvodnom susretu sa Nemačkom Portugalci su iz lošeg išli u gore: primili su rani gol iz čistog penala, zatim je Milorad Mažić opravdano isključio Pepea (koji je po ko zna koji put potvrdio da nije „sasvim svoj“), u međuvremenu su se povredili Ugo Almeida i Fabio Koentrao, pa su na kraju doživeli debakl (0:4). Povrh svega, gro njihovih igrača, na čelu sa Kristijanom Ronaldom, više je trošilo energiju i vreme na prigovore Mažiću - uzgred, naš najbolji sudija odlično je obavio težak posao - nego na pokušaje da naude Pancerima. Da skratimo: Portugalija je u dubokom kanalu, za razliku od Amerikanaca kojima bi i nerešen rezultat mogao mnogo sa donese jer na kontu imaju tri boda.

Izabrane vesti

Ipak, verujemo da će puleni Paula Benta uspeti da dobiju ovaj susret (kvota na dvojku je 1,80). Jednostavno, uprkos svim slabostima koje su iskazali protiv Nemaca i iznuđenim izmenama u startnoj postavi koje je njihov selektor morao da napravi Portugalci su kvalitetniji od rivala, a i CR7 ne može da odigra lošije nego u pomenutom meču. Naravno, SAD nije zalutao na Mundijal, ali srčanost i besprekorna fizička sprema su njegove osnovne osobine.

Međutim, izabranici Jirgena Klinsmana neće se pojaviti sa belom zastavom - to nije ni u njegovom, ni u njihovim mentalitetima, o čemu svedoči i podatak da su na prethodnih sedam utakmica na Svetskim prvenstvima postigli makar po jedan pogodak. Osim toga, kroz (silom prilika) potpuno istumbanu zadnju liniju Portugalaca verovatno će da „duva promaja“, što nas dovodi do tipova GG3+ i KMB 2&3+(kvote su 2,25 i 2,75), mada nam činjenica da Selekao na minula tri mundijalska susreta, odnosno četiri od poslednjih pet nije zatresao protivničku mrežu ne ide u prilog.

STADION: Arena Amazonija u Manausu (kapacitet 42.374 mesta)

POČETAK: 00.00

SUDIJA: Nestor Pitana (Argentina) - 5,00 žutih kartona po meču, 0,23 crvena kartona po meču, 0,18 penala po meču

MOGUĆI SASTAVI:

SAD (4-2-3-1): Hauard - Džonson, Kameron, Besler, Čendler - Džons, Bekermen - Zusi, Bredli, Bedoja - Dempsi

PORTUGALIJA (4-3-3): Beto - Žoao Pereira, Bruno Alves, Rikardo Kosta, Andre Almeida - Migel Veloso, Raul Meireleš, Žoao Mutinjo - Nani, Kristijano Ronaldo, Elder Postiga.

Kvote za sve mečeve Mundijala 2014. u Brazilu, specijale i klađenje uživo na SP možete pronaći OVDE.

ŠTA VI MISLITE? Imate li svoje ideje, predloge, fikseve... koje biste podelili s drugima?
Ostavite svoj komentar ispod teksta.

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

reprezentativni fudbalEvropaBrazil2014brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara