"Murinjo"
"Murinjo"

Murinjo brani Mesija: Ne mora da postane prvak sveta da bi ušao u istoriju

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.07.14. | 12:49

"Lako ga je poštovati kada pobeđuje", kazao je menadžer Čelsija

MurinjoMenadžer Čelsija Žoze Murinjo ocenio je da Lionel Mesi nije glavni krivac za poraz Argentine od Nemačke u finalu Svetskog prvenstva.
"Lako ga je poštovati kada pobeđuje, ali sada je izgubio. On je i dalje istorijski igrač. Ne mora da bude prvak sveta da bi postao to, posebno ne u poslednjih 10 godina", napisao je Murinjo u komentaru za sajt Jahuu.

On smatra da je Mesi dobro igrao u prvom poluvremenu i da zbog taktike selektora Alehandra Sabelje nije mogao da dođe od izražaja u nastavku meča.
"Mislim da je u prvom poluvremenu imao fantastične opcije. Kada je Sabelja uveo Aguera umesto Lavecija, Argentina je sa 4-4-2 prešla na formaciju 4-3-3 i izgubila ravnotežu na terenu. Mesi je morao mnogo više da trči nakon izlaska Lavecija", dodao je Murinjo.

Izabrane vesti

Mesi je nakon Mundijala 2006. i 2010. propustio i treću priliku da se domogne titule prvaka sveta. Ove godine imao je priliku da postane najbolji argentinski fudbaler svih vremena, bolji i od legendarnog Dijega Maradone, koji je 1986. godine predvodio "gaučoce" do titule prvaka sveta.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoze Murinjoreprezentativni fudbalLionel MesiJužna AmerikaBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara