"Murinjo"
"Murinjo"

Murinjo i Junajted, da vam se zavrti u glavi: U igri 300.000.000 evra! Lista pojačanja, tajni dogovori usred sezone, problematična klauzula...

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.05.16. | 09:31

Van Gal saznao za otkaz tako što mu je supruga Trus to saopštila po okončanju FA kupa

MurinjoSamo još da se ozvaniči, ali je jasno - Žoze Murinjo će biti novi trener Mančester Junajteda. Dejli mejl piše da su Portugalac i Crveni Đavoli napravili dogovor sredinom sezone i da on glasi ovako: Murinjo je dobio 5.200.000 evra da ostane slobodan do kraja sezone i ne pojača konkurenciju, potpisaće petogodišnji ugovor vredan 96.000.000 evra i imaće na raspolaganju između 200.000.000 i 250.000.000 evra za pojačanja!

Dakle, Murinjo je tokom nedavno završene sezone dobio novac da ne ide u drugi klub te da bude na raspolaganju Junajtedu, a da je Luj van Gal ispunio ciljeve ostao bi do kraja ugovora. Ali očigledno nije, što je i sam rekao novinarima Skaj sporta kroz dve reči "Gotovo je".

Izabrane vesti

Jedini problem u celom dogovoru bila je takozvana klauzula o ponašanju koju Portugalac nije želeo da potpiše, a razlozi su očigledni. Njegov eskcentričan karakter će sigurno mnogo puta doći do izražaja. Junajted je svakako želeo da izbegne negativan publicitet, ali je Murinjo odbio tu klauzulu tokom pregovora u januaru, istakavši da ima jaku pregovaračku poziciju.

Kako pišu engleski mediji, Vudvord se ponovo sreo sa Murinjom u Londonu u nedelju i dogovarao zvaničnu promociju za utorak. Takođe, ističe se da je Van Gal saznao za otkaz u minutima po osvajanju FA kupa, te da mu je vesti prenela supruga Trus. Postavlja se i pitanje ostanka Rajana Gigsa u klubu, ističe se njegov dobar rad i odnos sa igračima, ali je sudbina legendarnog Velšanina trenutno u magli.

Lista pojačanja

A renomirani Gardijan se već dao u istraživanje i došao do određenih imena koje bi Murinjo voleo da dovede u Junajted. Letnje mete Crvenih đavola biće Andre Gomes, Žoao Mario, Džon Stouns, Alvaro Morata, Mauro Ikardi i Ezekjel Garaj!

Takođe, ističe se da će pokušati da poboljša raspoloženje kod Davida de Hee, Majkla Kerika i Andera Erere, ali i da je situacija kada je u pitanju Huan Mata prilično "ranjiva".

Stounsa iz Evertona je želeo još u Čelsiju prošlog leta, a štoper je bio na meti i Mančester Sitija. Takođe, Portugalac će preko svog supermenadžera Žorža Mendesa imati priliku da dosegne do široke mreže klijenata koji će mu biti dostupniji nego drugim klubovima.

Andre Gomes i Žoao Mario su rešenja za vezni red što najavljuje da bi Bastjan Švajnštajger mogao da ima problema da se izbori za mesto u timu, a Kerik ima već dosta leta iza sebe pa je pitanje koliko može da izdrži jak ritam utakmica. Prvi pik na mestu štopera je Stouns, a rezervna varijanta je Garaj. U napadu je prvi pik Alvaro Morata, a Mauro Ikardi služi kao plan B. Spominjalo se da bi i Zlatan Ibrahimović mogao da potpiše za Đavole, ali samo se još ne zna da li kao igrač ili trener.

Nema sumnje da se na Teatru snova sprema jedna ozbiljna operacija Mančester Junajteda.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoze MurinjoŽoao MarioPremijer ligameđunarodni fudbalMauro Ikardiletnji prelazni rok 2016Ezekijel GarajEvropaEngleskaAndre GomešAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara