"Bril Embolo"
"Bril Embolo"

Murinjo je predator: Junajted na šarm Posebnog otima Embola?

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.16. | 13:13

Kad Žoze pozove...

Bril EmboloSve je bilo dogovoreno. Bazelu bi pripalo obeštećenje od 20.000.000 evra, RB Lajpcig se nije štedeo ni kad je plata bila u pitanju, pa je Brilu Embolu navodno nuđena godišnja zarada od čak 4.000.000 evra. I onda se u celu priču umešao Žoze Murinjo...

Naime, najtiražniji, mada ne baš i najpouzdaniji švajcarski dnevnik, 20minuten, piše da je Mančester junajted posle dugo razmišljanja odlučio da konkretno krene u akciju i da je zavrteo glavu mlađanom napadaču.

Izabrane vesti

Interesovanje Junajteda nije ni bilo tajno, kao što se znalo da su ga pratili i Totenhem i Borusija Menhengladbah, da ne pominjeo Volfzburg čiji je sportski direktor Klaus Alofs javno o tome i govorio. Ali Žoze Murinjo ne zove svaki dan, pa su Embolovi zastupnici odmah prošetakli do Bazelovih kancelarija da kažu da se plan promenio. Iako je Bazel navodno već prihvatio ponudu iz Lajpciga. Ostalo je samo da se neki detalji utanače. Sama pojava Mančester junajteda je obrnula situaciju za 180 stepeni.

Embolo je isprva želeo da budućnost obezbedi i pre početka Eura u Francuskoj. Jasno je da od toga nema ništa, pošto se sada ni ne zna šta će izabrati. Iz Bazela su ga više puta savetovali da se ne zaleće odmah, da ode u klub u kome će sigurno dobiti minutažu. Na Old Trafordu tako nešto ne može da se obeća. Ali opet je to Teatar snova.

Podsetimo, Žoze Murinjo je već kupovao u Bazelu. Mohameda Salaha je januara 2014. doveo u Čelsi. Tada nije pogodio ili se bar Egipćanin nije snašao u Premijer ligi. Novi trener Mančester junajteda nije se pokolebao. Spreman je da ponovo zabaci udicu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Švajcarska 1Premijer ligaEvropaEngleskaBril Donald EmboloBazel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara