Murinjo se dozvao pameti: Oba štopera odlaze na leto!

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.02.18. | 13:49

Kao glavni kandidati za njihove naslednike pominju se štoper Real Madrida Rafael Varan i defanzivac Lestera Heri Megvajer

Žoze Murinjo se konačno dozvao pameti i doneo radikalnu odluku da renovira poslednju liniju tima. Kako tvrde mediji na Ostrvu Portugalac je odlučio da na leto proda oba štopera, pa će Kris Smoling i Fil Džons biti prinuđeni da pronađu novu sredinu za sebe.

Smoling je u nedelju definitivno prevršio svaku meru zbog napravljenog slobodnog udarca neposredno pred odlučujući pogodak Meta Ričija. Džonsov “otkazni rok” započeo je posle utakmice sa Totenhemom na Vembliju, kada je postigao autogol i odigrao utakmicu ispod svakog kriterijuma.

Izabrane vesti

Ono što je protivno ovakvoj  Murinjovoj odluci jeste činjenica da Junajted ima najmanji broj primljenih golova u dosadašnjem toku sezone. Crveni đavoli su loptu iz svoje mreže vadili samo 19 puta na 27 utakmica, ali fudbalski stručnjaci na Ostrvu sve zasluge za takav učinak pripisuju fantastičnom Davidu de Hei i Nemanji Matiću. Španac je nebrojano puta spasavao svoj tim i svakako je najzaslužniji što se Junajted nalazi na drugom mestu, dok je srpski vezista predstavljao ogromnu zaštitu poslednjoj liniji tima.

Smoling i Džons su do sada bili nezamenjivi, s obzriom da je Erika Biji konstantno povređen.
„Dele Ali i Hari Kejn su ih praktično maltretirali, dok su protiv Njukasla napravili veliki broj grešaka i svorili veliku nervozu i tenziju svom timu”, rekao je nekadašnji prvotimac Junajteda i stalni fudbalski kritičar Fil Nevil.

Kao glavni kandidati za njihove naslednike pominju se štoper Real Madrida Rafael Varan i defanzivac Lestera Hari Megvajer. Murinjo je sa talentovanim Francuzem radio od 2011. do 2013. godine, dok je Megvajer svojim nastupima ove sezone impresionirao javnost i već zabeležio jedan nastup za nacionalni tim.

Ipak, čak i kada budu zamenili štopere, na Old Trafordu moraju da budu svesni da će i novom tandemu biti potreban određeni period za uigravanje. Iako je činjenica da igranje u Mančeser junajtedu ne dozvoljava nikakav period adaptacije.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoze MurinjoKris SmolingRafael VaranHari Megvajer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara