""
""

Murinjo: Znao sam da ćete me pitati o Runiju, a ja vam kažem pitajte za Rašforda i Lingarda

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.09.16. | 17:35

"U normalnim okolnostima, sa normalnim novinarima i u normalnoj fudbalskoj zemlji, dao bih normalan odgovor da imam 23 kvalitetna igrača i mnogo utakmica u sezoni", kaže Portugalac

Žoze Murinjo prvi put u Premijer ligi u startnu postavu nije uvrstio Vejna Runija, a Mančester junajted je odigrao najbolji meč od njegovog dolaska na Old Traford. Portugalac se odlučio na mlade i poletne igrače pored iskusnog Zlatana Ibrahimovića, što se pokazalo kao prava odluka, pošto je Lester počišćen sa terena za jedno poluvreme (4:1).

Izabrane vesti

Ipak, novinare na Ostrvu je interesovao status kapitena, koji nije navikao da utakmice u dresu Crvenih đavola započinje sa klupe za rezervne igrače.
"Znao sam da ćete me pitati o Runiju. A mislim da bi pitanja trebalo da budu o Rašfrordu i Lingardu. Oni su ti koji su igrali. Oni su mlade engleske nade koje su danas bile u startnoj postavi i trebalo bi za njih da pitate. Počeo sam sa njima jer su brzi, a očekivao sam brzu i intenzivnu utakmicu. Znao sam na koji način igraju i kako će raširiti prostor. U situaciji kakva je današanja, kada nam je glavni napadač Zlatan, bili su mu potrebni brzi igrači oko njega. Normalno je da grunuo ovu dvojicu mladića koji su brzi", rekao je Portugalac.

Murinjov vulkan za 20 minuta progutao šampiona: Dve promene i ubitačni prekidi rešili probleme Junajteda (VIDEO)

Zlatan Ibrahimović se nije upisao u strelce, ali je prema rečima Murinja, bio jedan od najzaslužnijih za slavlje Junajteda u ovoj utakmici.
"Ibrahimović je bio poptuno neverovatan, posebno na način na koji je vršio pritisak na njih. Od njega je počinjao ceo presing tima. Postigli smo četiri gola i nije neophodno da napadač bude strelac da bi imao dobru utakmicu. Pružili smo veoma dobru igru, jer oni su ekipa koju nije lako pobediti. Pogtovo u ovako komotnom stilu kao što smo mi to uradili danas."

Runi se našao na klupi, ali daleko od toga da Portugalac više ne računa na njegove usluge.
"Zavisi iz kojeg ugla gledate. Poslednja stvar koju želim kao trener je da povredim nekog igrača ili da stvaram negativne situacije. U normalnim okolnostima, sa normalnim novinarima i u normalnoj fudbalskoj zemlji, dao bih normalan odgovor da imam 23 kvalitetna igrača i mnogo utakmica u sezoni. Runi je prošlu utakmicu igrao 90 minuta što znači da mu je bilo potrebno da se osveži i da će igrati u sledećm meču. Ovo je poptuno normalna odluka. On je za mene, ovaj klub i ovu zemlju veliki igrač. On je moj čovek od poverenja u kojeg neograničleno verujem. Runi je srećan zbog pobede isto koliko i ja, tako da je to pravi timski duh", zaključio je Murinjo.

Sa druge strane, Klaudio Ranijeri se nakon debakla u prvom poluvremenu odlučio da zameni dvojicu najboljih igrača Džejmija Vardija i Rijada Mareza, verovatno kako bi im sačuvao svežinu za meč sa Portom u Ligi šampiona.
"Već tada smo igubili utakmicu, želja je bila da ih sačuvamo. Rekao sam igračima u svlačionici - u redu igubili smo, šta je bilo bilo je, sada je važno da u potpunosti rasteretimo glave, jer nam dolazi Liga šampiona. To će biti naš prvi meč kod kuće i želimo da pokažemo najbolje od sebe", rekao je Ranijeri.

Lisice su kapitulirale nakon tri kornera, što je neverovatno za ekipu kojoj je prekid zaštitni znak.
"Ako vam se tako nešto desi, to znači da niste bili koncentrisani. Mi smo vrlo dobri u kornerima i slobodnim udarcima, tako da je sve to bilo prilično čudno. Kao što sam rekao, neophodno je da sve ovo zaboravimo i spremimo se za Porto", zaključio je Ranijeri.

Utakmica između Lestera i Porta igra se u utorak od 20.45 na King Pauver stadionu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoze MurinjoVejn RuniPremijer ligaMarkus RašfordLester SitiEvropaEngleskadžesi lingard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara