""
""

Murinjova sekira: Višak su Mata i Blind!

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.16. | 10:10

Tandem koji je plaćen 62.000.000 evra nije u planovima Portugalca

Došao je Žoze Murinjo i više ništa na Old Traforu neće biti isto. Pred Mančester Junajtedom je vatren prelazni rok u kojem će biti mnogo promena, a te promene se ne odnose samo na kupovine novajlija već i na odlaska i ostanke nekih od igrača iz aktuelnog tima.

Izabrane vesti

Već su produženi ugovori sa mladim snagama Bortvik-Džeksonom i Rašfordom, šuška se i da je novu jednogodišnju saradnju parafirao i Majkl Kerik, a Murinjo polako sprema i seču onih koji mu nisu potrebni. Procurilo je da je Portugalac na transfer listu stavio dvojicu do sada standardnih članova startne postave: Huana Matu i Dejlija Blinda.

Za Matu se tako nešto moglo i očekivati iako je bio jedna od retkih svetlih tačaka Crvenih đavola u prethodnoj sezoni. Da je došao bilo koji trener osim Murinja, o statusu Španca niko ne bi raspravljao, ali ovako... Murinjo jednostavno ne može da podnese Matu koji ga je nervirao u Čelsiju. Oterao ga je sa Stamford Bridža u Junajted iako je Španac dve godine zaredom bio najbolji igrač kluba. Nije bio zadovoljan njegovim odnosom na terenu i agilnošću, a mišljenje nije promenio ni do danas. Sada se sprema se da mu uruči šut kartu i na Old Trafordu.

Pored Mate, mesta u Murinjovim planima nema ni za Dejlija Blinda. Holanđanin je bio jedan od prvih kupovina Luja vana Gala, a mogao bi da bude jedna od prvih prodaja Žozea Murinja. Portugalac nije zadovoljan fizičkim potencijalom Blinda u kojem ne vidi ni štopera, ni zadnjeg veznog gde ga je Van Gal često koristio.  

Naravno, Murinjo neće pošto-poto naterati Matu i Blinda da napuste klub. Junajted će čekati odgovarajuće ponude za pomenuti tandem i tek kada količina ponuđenog novca bude zadovoljavajuća, oni mogu da idu. Mata i Blind su plaćeni 62.000.000 evra i sigurno je da će zainteresovani kupci morati Junajtedu da ponude ozbiljan novac. Za Matu se već pominje da je zainteresovana Barselona...

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoze MurinjoPremijer ligaHuan MataEvropaEngleskaDejli Blind

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara