""
""

Murinjovo prvo pojačanje stiglo iz Atletika, ali nije Dijego Kosta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.05.14. | 09:27

Tijago Mendes se vratio u Čelsi posle deset godina

Kao što je i najavljivano, prvo pojačanje Čelsija za novu sezonu stiže iz madridskog Atletika. Samo, nije (još) reč o Dijegu Kosti, u London stiže – Tijago Mendes (33)! Portugalcu je istekao ugovor sa Jorgandžijama i prema zajedničkim navodima engleskih i medija u Španiji on se posle čitave decenije vraća na Stamford bridž i to na insistiranje zemljaka Žozea Murinja.

Tijagu za dva dana ističe ugovor sa Atletikom i on je rešio da digne sidro, jer je dobio otvoren poziv Murinja koji nije mogao da odbije, pogotovu što je u premijernoj sezoni saradnje sa Posebnim osvojio triplu krunu (Premijer liga, Liga kup i Komjuniti šild), pa će imati priliku da upotpuni kolekciju trofeja, jer Plavci spremaju tim za napad na što više trofeja. Ugovor bi trebalo da bude potpisan danas, a Murinjo će okajati grehe, jer je svojevremeno priznao da je "puštanje Tijaga bila velika greška".

Izabrane vesti

Jedino što predstavlja iznenađenje jeste činjenica da Tijago ima 33 godine i da Roman Ambramovič sledeći put neće moći da ga proda ni za približno novca koliko je učinio 2005. prilikom transfera u Lion vrednog deset miliona funti. S druge strane, Tijago stiže bez obeštećenja, tako da je onih pedest miliona evra što je stiglo na ime transfera Davida Luiza u PSŽ još netaknuto.

Veliki deo tog novca Čelsi će verovatno potrošiti na dovođenje napadača i možda je Tijago prethodnica angažmanu Dijega Koste iz Atletiko Madrida, koji će odlazak kapitena nadomestiti povratkom Saula Nigueza sa pozajmice iz Rajo Valjekana.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaPrimeraPremijer ligaTijago MendesŠpanijaEvropaČelsiAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara