"Musa"
"Musa"

Musa o nadimku - Kristijano Ronaldo, zašto je navijao za Arsenal kao mali i trci sa Vardijem na 100 metara

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.09.16. | 14:59

Nigerijac je otkrio da se od malena ugleda na Nvankva Kanua

MusaDok je igrao za CSKA Ahmed Musa pokazao je kvalitet koji ga je preporučio prvaku Engleske Lesteru. Golom protiv Barselone tokom prirema za novu sezonu pokazao je ogromnu brzinu i znanje da su mnogi pomislili da je on napadač koji je bio potreban Lisicama.

U razgovoru za Gardijan Musa je pričao o odrastanju u Nigeriji, objašnjavao slike u novinskim člancima i najavio trkku sa Džejmijem Vardijem na 100 metara.
"To je slika u dresu Junajteda gde piše "Erera" na leđima. Imam mali fudbalski teren kod kuće u Nigeriji, tu uvek treniram, pa sam odlučio da obučem taj dres koji sam dobio posle jedne utakmice Lige šampiona koju sam igrao dok sam bio u CSKA. Nisam se ni istuširao, izašao sam napolje da podelim hranu onima koji je potrebna i neko me je uslikao. Ima tome jedno četiri meseca", rekao je Musa.

Izabrane vesti

Kada je bio mali navijao je za Arsenal.
"Odrastao sam kao navijač Arsenala. Sve zbog Nvankva Kanua. On je moj idol. Poznajem ga otkad sam počeo da igram za reprezentaciju. On je heroj u Nigeriji. Uvek se čujemo i razgovarao sam sa njim pre nego što sam došao u Lester. Uvek me savetuje. Rekao mi je da ću uživati u Engleskoj", kaže Musa.

Njegova brzina mnoge je navela na pitanje - da li bi pobedio on ili Vardi u trci na 100 metara.
"Nismo još probali da se trkamo tako da ne znam ko je brži. Ali mogu da vam kažem da ćemo jednom da istrčimo pa da vidimo ko je brži", obećava Musa

Imao je i zanimljiv nadimak.
"Drugari su me zvali Kristijano Ronaldo zato što sam igrao kao on na krilu i mislili su da sam pomalo brz kao on", kaže Musa.

Musa je izgradio i sportski centar u mestu Hotoro u Nigeriji.
"Tamo sam igrao za Kano Pilarse, ljudi su bili tako dobri prema meni. Želeo sam da im vratim nekako za sve. Kada se budem vratio kući u budućnosti mogu da treniram sa decom i da budem jako srećan", rekao je Musa i dodao da nije imao probleme zbof rasizma u Rusiji.

Na četiri meča do sada u Premijer ligi nije uspeo da se upiše u strelce.

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligameđunarodni fudbalLester SitiEvropaEngleskaAhmed Musa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara