""
""

Musa opet odrao Rendžerse! Smrtonosna peta za slavlje Seltika u Old Firmu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.10.16. | 17:22

Kelti u finalu Liga kupa posle minimalca protiv najvećeg rivala

Musa Dembele ponovo je junak Old Firm derbija! Ako ovako nastavi mladi francuski napadač mogao bi brzinom svetlosti da postane jedna od legendi slavnog Seltika. Zeleno-beli plasirali su se u finale škotskog Liga kupa, pošto su u polufinalu savladali najvećeg rivala Glazgov Rendžerse sa 1:0.

Izabrane vesti

Dembele je ponovo bio heroj, kao i pre mesec i po dana u prvenstvenom okršaju. Danas na Hempden Parku nije bilo kao tada, pet golova, u mreži Rendžersa. Sada smo imali dramu u finišu meča, a trenutak odluke bio je 88. minutu.

Tada se Dembele najbolje snašao na petercu protivnika i petom, čini se kroz noge protivničkom igraču, proturio loptu u mrežu za delirijum na onoj polovini tribina gde su bili smešteni navijači Seltika.

Ovo je Dembeleu bio četvrti gol na dva Old Firm derbija koliko ih je odigrao u dosadašnjoj karijeri jer, podsetimo, ovaj momak je tek letos došao u Seltik iz londonskog Fulama.

Kao i u prvom ovosezonskom derbiju, Seltik je imao veći posed lopte i čak tri puta više udaraca ka golu protivnika (24:8). Ipak, na ovoj utakmici Rendžers je delovao znatno kompaktnije i čvršće, ali razlika u kvalitetu je na strani Kelta.

Oni će u finalnoj utakmici trećeg po rangu škotskog fudbalskog takmičenja igrati protiv Aberdina, taj duel na programu je 27. novembra, opet na Hempden Parku.


(FOTO: Action Images)


tagovi

međunarodni fudbalMusa DembeleOld FirmRendžersSeltikŠkotskaŠkotska Premijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara