""
""

Muta Nikolić: Zvezdi je pobedu doneo sudija Belošević!

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.13. | 22:33

Trener Radničkog besan na suđenje i tvrdi da postoji specijalni zadatak da njegovom timu bude onemogućeno da opet igra u ABA ligi

 

Izabrane vesti

Zvezda je pobedom u Kragujevcu nastavila trijumfalni niz, ali i zatvorila Radničkom vrata Jadranske lige za sledeću sezonu. Posle ovog poraza Kragujevčani imaju samo teoretske šanse da se nađu u regionalnom takmičenju i naredne sezone, jer više ništa ne zavisi samo od njih. Trener Radničkog, Miroslav Muta Nikolić je posle poraza osuo paljbu kritika na računa arbitara i posebno sudije Beloševića za koga je rekao da je doneo pobedu Zvezdi.
“Pobedu je direktno doneo Belošević. Večeras je u više navrata suđeno da koš Zvezde važi, uz dodatno slobodno bacanje, a kada je naš Ćapin na isti način, pod prekršajem, beležio poene, to nije priznato. To su direktne sudijske greške. Nas niko ne štiti, mnogo je da se borimo i na terenu i van njega. Belošević je veliki sudija, sudio je deset puta na Fajnal foru Evrolige, ali se stalno nekome priklanja. Kao da postoji specijalni zadatak da budemo izbačeni iz ABA lige, što ruši interes srpske košarke”, besneo je Nikolić.

On je istakao i da razloge poraza vidi i u kadrovskoj situaciji u svom timu…
“Imali smo dosta problema pre ove utakmice. Treba ceniti to što je Ćapin morao da primi injekciju kako bi igrao večeras, posle one povrede u utakmici protiv Mega Vizure. Ni Birčevića nismo imali, a to su naša dva bitna igrača iz prve postave. Zbog te povrede Ćapin nije mogao da pruži ono što obično pruža. A Birčević nam je najviše bio potreban u skokovima, gde smo izgubili utakmicu. Imali smo i po tri skoka Zvezde u jednom napadu. Čestitam igračima Zvezde na zasluženoj pobedi. Borili su se, kao i mi, koliko smo mogli sa ovim fondom igrača.”

O šansama da se Radnički ipak nađe u plej-ofu Superlige, a tako i na Jadranu od jeseni Nikolić kaže:
“Ima šanse, borićemo se do kraja. U subotu idemo u Novi Sad da pobedimo Vojvodinu. Jesmo se udaljili od cilja, ali valjda bude i kikseva drugih u ovom takmičenju, ne samo naših. Imamo dosta pehova, ali borićemo se kao što smo to činili i večeras.”


tagovi

FK Crvena zvezdaIlija BeloševićJadranska ligaMiroslav Muta NikolićRadnički NišSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara