""
""

Mutu žešće isprozivao Murinja: On je loš čovek, razlog zašto su mnogi igrači propali! Bio je dobar trener, sada je pao na najniže grane...

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.15. | 17:55

"Videćete, nikada se neće oporaviti od ovog strmoglavog pada sa Čelsijem. On je gotov, prošlost", smatra jedan od najboljih rumunskih igrača u novije vreme

Tokom karijere koja je imala sve potrebne elemente da postane vrlo interesantna, možda i jedna od najvećih među fudbalerima iz ovog dela Evrope, Adrijan Mutu je ipak više ostao poznat po brojnim kontroverzama, nego po dobrim igrama. A imao je velikih utakmica iza sebe. Zbog šmrkanja droge prvi put je „pao“ 2004. godine, u vreme kada je nosio dres Čelsija. Bio je suspendovan na sedam meseci, a Čelsi ga je momentalno otpustio i odrekao ga se bez mnogo razmišljanja. U to vreme Žoze Murinjo bio je na kormilu londonskog kluba. 

Izabrane vesti

Tačno 11 godina kasnije Mutu nosi dres indijskog Pun Sitija i polako privodi svoju živopisnu karijeru kraju, dok Žoze Murinjo prolazi kroz verovatno najteže dane otkad je počeo da se bavi trenerskim poslom. Nakon što je Murinjovu četu pregazio i Bornmut, što je bio osmi Čelsijev poraz ove sezone, Mutu je dodao so na ranu i uputio možda i najžešće prozivke na račun portugalskog stručnjaka. Pre svega, Rumun je počeo od vremena njihove saradnje, pre više od jedne decenije.
"Bio je mnogo dobar trener, ali je i tada bio loš čovek. Narcisoidan je, samo gleda sebe i misli na sebe, nikada nije razmišljao o svojim igračima i njihovim osećanjima. Niste mogli da odete u njegovu kancelariju, da sednete i razgovarate s njim, nikad", odbrusio je Mutu, što je bio tek početak onoga što je tek usledilo. 

Naravno, odmah je Mutu napravio paralelu sa sadašnjim dešavanjima i istakao da je Murinjo - bivši.
"On je gotov, prošlost. Sada je pao na najniže grane. Videćete, nikada se neće oporaviti od ovog strmoglavog pada sa Čelsijem. Kako mislite da će se oporaviti posle ovoga u šta se uvalio", pita se nekadašnji igrač Verone, Juventusa, Fjorentine, Intera i brojnih drugih klubova.

Nedavno je ser Aleks Ferguson istakao da bi Čelsijev vlasnik Roman Abramovič „ispao glup“ ako bi Murinju uručio otkaz posle najlošijeg starta kluba u poslednjih trideset i kusur godina. Ali, Mutu ne deli to mišljenje. A onda je Rumun raspalio jače nego ikad ranije.
"Murinjo je razlog zbog kojeg su mnogi igrači propali, tužni ili više nisu svoji. Zašto? Nikada nije umeo da razgovara sa igračima, jedino što je znao jeste da nervira igrače i da ih namerno provocira, da ih dovodi do tačke pucanja. Nebitno je ko je bio u pitanju, Teri, Lampard ili neko treći. On je to radio čisto iz zabave. To je jednostavno njegov način rada i nikada se ne bi promenio ni zbog koga", zaključio je Mutu razgovor posle kojeg će se zasigurno podići mnogo prašine.  

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žoze MurinjoPremijer ligaEvropaEngleskaČelsiAdrijan Mutu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara