""
""

NA DANAŠNJI DAN: Ajmo, Milivojeeeee (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.08.13. | 10:07

Pre tačno deset godina fudbaleri Partizana u Njukaslu izborili prvi plasman u Ligu šampiona

Moćan tim na terenu, moćno ime na trenerskoj klupi, moćne ličnosti u upravi, moćan protivnik preko puta i – Liga šampiona! Ne na TV kao poslednje tri godine, nego uživo. Na današnji dan pre tačno deset godina fudbaleri Partizana plasirali su se prvi put u najprestižnije, najeminentnije i najisplativije evropsko takmičenje, pošto su u revanšu poslednjeg kvalifikacinog kola izbacili Njukasl, boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Bio je 27. avgust 2003. kad su predvođeni Lotarom Mateusom, crno-beli na Sent Džejms park doneli minus iz Beograda (0:1), a hrabrom i samouverenom igrom nadoknadili zaostatak i u uzbudljivoj penal seriji dogurali do elite (4:3).

Izabrane vesti

Pogodak vredan pobede u Engleskoj delo je Ivice Ilijeva. On je u 56. minutu realizovao sjajnu kontru koju su mu spremili Albert Nađ i Saša Ilić i tad je dvomeč, praktično, ponovo počeo. Do kraja utakmica i u produžecima mreže se više nisu tresle, a onda je usledila jedna od najuzbudljivijih završnica u istoriji kluba iz Humske.

Na gol crti je blistao Ivica Kralj (sjajn i u 120 minuta), mrežu Šaj Givena pogađali Albert Nađ, Damir Čakar i Saša Ilić, promašili Nikola Malbaša, Milan Stojanoski i Ivica Ilijev, međutim, drhtale su noge i premijerligaškim fudbalerima, Alen Širer, Kiron Dajer i Džonatan Vudgejt su u prve tri serije bili neprecizni, da bi u sedmoj loptu iznad prečke poslao i Aron Hjuz. A onda, u sedmoj seriji, Milivoje Ćirković poentirao za, u tom trenutku, najveći uspeh ovdašnjeg fudbala od rasplada SFRJ, koji su crno-beli reprizirali 2010. kad su se preko Anderlehta (ponovo u gostima i opet na penale) plasirali drugi put u Ligu šampiona.

Te noći dres Partizana nosili su: Kralj – Ćirković, Vest, Đorđević, Malbaša, Stojanoski – Duljaj, Ilić, Nađ – Delibašić (od 116. Čakar), Iliev.

Ovde se podsetite penal serije...

 

(FOTO: Action images, partizan.rs)


tagovi

dogodilo se na današnji danLiga šampionaMilivoje ĆirkovićNjukaslFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara