"Fudbaleri Benfike slave pobedu"
"Fudbaleri Benfike slave pobedu"

Na Lužu se rešavalo sa - kreča! Salvio uhvatio poslednji voz, Moraeš „skinuo“ diskutabilan penal Moraešu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.11.16. | 22:40

Benfika sada ima sedam bodova, koliko i Napoli, a jedan više od Bešiktaša - 1:0

Fudbaleri Benfike slave pobedu

Dinamo se oprašta od Lige šampiona - Dinamo je vratio Benfiku u trku za vrh Grupe B pred poslednja dva kola! Kijevski velikan u ovom trenutku definitivno nije dostojan elitnog društva, a svi u crvenom delu Lisabona slave, jer će u poslednja dva kola Benfika imati priliku da se dokopa čelne pozicije i potencijalno lakšeg rivala u nokaut fazi na proleće! I sve to zahvaljujući minimalnom trijumfu na Lužu, posle kojeg je Benfika okajala sve grehe i pomrsila račune Bešiktašu i Napoliju - 1:0.

Izabrane vesti

Crnu senku na kompletan meč bacila je nezgodna povreda Ljubomira Fejse, kome je stradao levi skočni zglob u 58. minutu, nakon nepromišljenog starta Sergeja Ribalke. Nekoliko trenutaka kasnije na terenu ga je zamenio Andreas Samaris.

Sudija, gde ti je pamet?! Fejsa pretrpeo strašan udarac - otvorenim đonom na zglob! (FOTO)

Nije se portugalski šampion proslavio pred svojim navijačima. Štaviše, pitanje pobednika rešavalo se sa bele tačke. Ali, ekipa Ruija Vitorije uradio je dovoljno kako bi podigao samopouzdanje i pred poslednje dve, direktne i odlučujuće bitke, sudbinu drži u svojim rukama. A neće Benfiki biti nimalo lako, jer prvo ide na noge Bešiktašu u Istanbul, da bi na kraju na svom terenu čekala Napoli, u meču koji bi verovatno mogao da bude i odlučujući u određivanju konačnog rasporeda na tabeli. Jer, u ovom trenutku Benfika i Napoli imaju po sedam bodova, jedan više od Bešiktaša. Dakle, u poslednje dve runde čeka se - pakao! 


BENFIKA – DINAMO KIJEV  1:0
/Salvio 45+2 penal/

Stadion: Luž, Lisabon.
Arbitar: Klemon Turpan (Francuska)

Benfika (4-2-3-1): Ederson – Semedo, Luizao, Lindelef, Grimaldo – Pici, Fejsa (od 59. Samaris) – Salvio, Guedes (od 87. Almeida), Servi – Mitroglu (od 70. Himenez).

Dinamo Kijev (4-1-4-1): Rudko – Morozik, Kačeridi, Vida, Makarenko – Ribalka – Cigankov (od 61. Bijesijedin), Sidorčuk (od 76. Orihovski), Bajalski (od 87. Gromov), Gonzales – Moraeš.


Međutim, dotad moraće fudbaleri lisabonskih Orlova ozbiljno da porade na preciznosti i rešavanju stopostotnih šansi, jer bi u suprotnom loša realizacija mogla da ih košta daljeg plasmana, pa možda čak i ispadanja u Ligu Evrope. 

Doduše, ako se bude rešavalo sa bele tačke, Benfika će imati dobru podlogu, jer je Eduardo Salvio u poslednjim sekundama, tačnije u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena pokazao izuzetnu mirnoću i sigurnu egzekuciju, što je na kraju i donelo tri velika boda Benfiki. 

Ali, portugalskog giganta je na putu do pobede malo pogledala i sreća. Dinamo je u igru mogao da se vrati u 69. minutu, kada je sudija Klemon Turpan svirao diskutabilan penal nad Žuniorom Moraešom. Međutim, isti fudbaler nije uspeo da matira Benfikinog golmana Eduarda Moraeša, nakon čega je bilo osetno da su gosti potpuno potonuli. 

To je domaćinu otvorilo vrata mirnijeg finiša, jer osim što gosti praktično celu utakmicu nisu imali nijednu kolosalnu šansu, do kraja utakmice gotovo da više nisu ni napadali.

LIGA ŠAMPIONA - REZULTATI

GRUPA A

Bazel - PSŽ 1:2 (0:1)
/Zufi 76 - Matuidi 43, Menije 90/

Ludogorec - Arsenal 2:3 (2:2)
/Kafu 12, Kešeru 15 - Džaka 20, Žuru 42, Ozil 88/

GRUPA B

Bešiktaš - Napoli 1:1 (0:0)
/Kvarežma 78 - Hamšik 82/

Benfika - Dinamo Kijev 1:0 (1:0)
/Salvio 45+2 pen/

GRUPA C

Mančester Siti - Barselona 3:1 (1:1)
/Gundogan 39, 74, De Brujne 51 - Mesi 21/

Borusija Menhengladbah - Seltik 1:1 (1:0)
/Štindl 32 - Dembele 75 pen/

GRUPA D

Atletiko Madrid - Rostov 2:1 (1:1)
/Grizman 29, 90+4 - Azmun 30/

PSV - Bajern Minhen 1:2 (1:1)
/Arijas 15 - Levandovski 34 pen, 73/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žunior MoraešPortugalmeđunarodni fudbalLiga šampionaEvropaEduardo SalvioDinamo KijevBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara