"Tornstra i Van Bek"
"Tornstra i Van Bek"

Na Tiganju se kuva Liga šampiona: Fejenord za četiri minuta stigao do Ajaksa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.02.15. | 14:40

U Roterdamu baš imaju recept za Kambur - pet utakmica, pet pobeda

Tornstra i Van BekJedan pred kraj prvog, jedan na početku drugog i eto Fejenorda za petama Ajaksu. Slavni klub iz Roterdama, očigledno inspirisan remijem u derbiju sa Kopljanicima pre dve sedmice, vezao je treću pobedu na svom De Kajpu i progurao se na treće mesto tabele Eredivizije. Posle nekompletnog 22. kola ima tek bod manje od aktuelnog šampiona, što znači da se ozbiljno uključio u trku za poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Na popularnom Tiganju je, po tradiciji, pao Kambur, peti put uzastopno, pa trener Fred Ruten ima razloga za zadovoljstvo. Posebno se to odnosi na strpljivu igru domačina, koji je samo u prvom poluvremenu čak 17 puta šutirao na gol protivnika i tako oborio rekod ove sezone u Holandiji, kad se taj detalj uzme kao statistički parametar. Inicijativa Fejenorda urodila je plodom tek pred pauzu, kad je Karim El Ahmadi iskoristio slabu intervenciju golmana Ninhusa, koji  je posle šuta Tornstre odbio loptu na nogu Marokanca za njegov drugi gol ove sezone.

Izabrane vesti


Vođstvo je očigledno podiglo moral fudbalerima iz najveće holandske luke, ofanzivno su krenuli i početkom drugog dela, posle silovitog pritiska i pravog karambola u kaznenom prostoru Kambura duplirali prednost. Za deveti gol Kazim Ričardsa u prvenstvu i, činilo se tada, sigurnih 2:0.


Nije tako mislio Martin Barto, levonogi špic Kambura koji jetek pošto je ušao u igri prepolovio zaostatak na 1:2 i bez obzira što njegovi saigrači do kraja nisu imali snage za preokret, za uspomenu mu ostaje podatak da je od izmene do pogotka proteklo svega 25 sekundi. Treći najbrže tako postignut gol u istoriji Eredivizije.


EREDIVIZIJA, 22. kolo

Subota:

Dordreht – Den Hag 0:0

Tvente – Ekscelzior 1:3 (1:1)
/Korona 28 – Stans 21, Bovenberg 51, Vermeulen 86/

Herenven – Cvole 4:0 (3:0)
/Slagver 3, Larson 10, Ut 42p, Verman 85/

Breda – Vitese 0:1 (0:0)
/Traore 64/

PSV – Utreht 3:1 (0:0)
/Narsing 47, Depaj 51, 90+1 – Ajub 70/

Nedelja:

Fejenord – Kambur 2:1 (1:0)
/El Ahmadi 43, Kazim Ričards 47 - Barto 62/

14.30: Viljem – Herakles
14.30: Go Aged Igls – Ajaks
16.45: Groningen – AZ Alkmar

(FOTO: Action images)


tagovi

Kolin Kazim RičardskamburHolandijaFajenordEvropaEredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara