""
""

Načisto su poludeli: Kinezi ponudili Čelsiju 74.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.16. | 11:42

Aleks Tešeira je došao tek kao B opcija!

Kinezi su potpuno poludeli na fudbalskoj pijaci i bacili u senku sve ostale lige, pa čak i svemoćnu Premijer čiji zaštiti znak je bio finansijska superiornost u odnosu na ostale. Kineski klubovi su potrošili skoro 259.000.000 evra na kupovine novih igrača (Premijer liga 247.000.000). Međutim, prava bomba koju su Kinezi tempirali nije eksplodirala.

Izabrane vesti

Naime, Čelsi je juče odbio 74.000.000 evra tešku ponudu Đijangsua za brazilskog vezistu Oskara! Međutim, Plavci su teškom mukom odbili tu ponudu… Tako je Aleks Tešeira iz Šahtjora kupljen tek kao plan B kineskog kluba kada su videli da ne mogu da dovedu Oskara.

Ali, ovo nije kraj! Kinezi su Čelsiju poručili da će se vratiti na kraju sezone sa novom ponudom. S obzirom kako ide karijera Oskara na Stamford Bridžu, neće biti čudo ako Čelsi na kraju sezone prihvati novu ponudu.

U međuvremenu, Đijangsu će pokušati da do kraja sezone kapariše i Jaju Turea. Pregovori sa njim su u toku, a ponuđena mu je plata od 20.000.00 evra godišnje. I to kada se odbiju porezi! S obzirom na najavljeni dolazak Pepa Gvardiole u Mančester Siti, izvesno je da Ture pakuje kofere jer nije u dobrim odnosima sa španskim stručnjakom. A teško da će imati bolju ponudu od ove iz Đijangsua…

Ako se Kinezima ostvare svi planovi, naredne sezone će imati vezni red u sastavu Jaja Ture, Ramires, Oskar, Tešeira. Problem je što samo trojica mogu istovremeno na teren.

Koliko evropskih klubova će moći da se pohvali boljom sredinom terena? Malo, baš malo…

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Premijer ligaOskarmeđunarodni fudbalEvropaEngleskaĐijangsuČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara